lauantai, 20 huhtikuun, 2024

Äärioikeistoon linkittyvän rikoskokonaisuuden syyteharkinta on valmistunut

Syyttäjälaitos. Syyteharkinta äärioikeistoon linkittyvässä rikoskokonaisuudessa on valmistunut. Syyttäjä on nostanut syytteet yhteensä kolmea henkilöä vastaan, joista kahta vastaan Helsingin käräjäoikeudessa ja yhtä vastaan Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Rikoskokonaisuudessa oli epäiltyinä äärioikeistolaiseen ideologiaan myötämielisesti suhtautuneen ryhmän jäseniä. Ryhmä koostui poliisissa ja muissa turvallisuusalan tehtävissä työskentelevistä henkilöistä, kertoo Syyttäjälaitos.

Päärikoksessa on kyse virkasalaisuuden rikkomisesta. Tekoaikaan Helsingin poliisilaitoksessa ylikonstaapelin virassa toimineen poliisin epäillään 34 eri kerralla paljastaneen etupäässä muille ryhmän jäsenille poliisin tietojärjestelmistä taltioimaansa tai muutoin tietoonsa saamaansa salassa pidettävää tietoa, johon heillä ei ollut oikeutta.

Muita esitutkinnan ja syyteharkinnan kohteena olleita rikosnimikkeitä olivat virkavelvollisuuden rikkominen, yllytys virkasalaisuuden rikkomiseen, ampuma-aserikos ja ampuma-aserikkomus.

Syyteharkinnan kohteena oli kahdeksan henkilöä. Syytteitä on nostettu yhteensä kolmea henkilöä vastaan. Päätöksiä syyttämättä jättämisestä on tehty yhteensä kuusi kappaletta.

Syyttämättäjättämispäätökset 21/4477, 23/4751, 24/3026, 24/3384, 24/3385 ja 24/3386 voi tilata Etelä-Suomen syyttäjäalueelta, etela-suomi.syyttaja@oikeus.fi.

Helsingin käräjäoikeudessa nostettua syytettä koskeva diaarinumero on R 24/2864. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa nostettua syytettä koskeva diaarinumero on R 24/1270. Jo aiemmin Helsingin käräjäoikeudessa käsitellyn asian diaarinumero on R 22/8314. Ampuma-aserikkomusta koskeva syyte hylättiin (tuomio 2.5.2023, nro 117762).

Koska samassa asiassa on nostettu myös syytteitä, esitutkinta-aineisto tulee julkiseksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeuden suullisessa käsittelyssä, ellei tuomioistuin toisin määrää.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT