perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Åkersbergan räjähdys koskee 45 kotia – ”olisin voinut saada lasinsirpaleita päälleni”.

Ruotsi. Varhain lauantaiaamuna 30.3. Tukholman pohjoispuolella sijaitsevan Åkersbergan asukkaat heräsivät kovaan pamaukseen. Joku oli asettanut pommin kerrostalon viereen. Paineaalto oli niin voimakas, että se rikkoi myös useiden viereisten talojen ikkunat, kirjoittaa SVT Nyheter 31.3. julkaisemassaan artikkelissa.

Vaurioituneen asuntoyhdistyksen puheenjohtajan mukaan paineaalto vaurioitti 45 kotia. Jopa sadan metrin päässä pommin räjähdyspaikasta sijaitsevien talojen ikkunat särkyivät.

Naishenkilö, joka asuu vastapäisessä talossa kertoo heränneensä kovaan pamaukseen ja siihen kun asunnon lasit helisivät sirpaleina lattialle.

– Olin onnekas, että pidin verhot alas vedettynä nukkuessani, muuten olisi voinut saada sisään lentäneet sirpaleet päälleni, hän sanoo SVT:lle.

Myös Sandra Sundenhag heräsi pamauksesta. Noin kaksi viikkoa sitten tapahtui räjähdys myös Åkersbergassa, silloin hänen pihallaan.

– Poikani kysyy jatkuvasti: ”Äiti, milloin me muutamme täältä pois?” Se on niin traagista, että tämä on mennyt näin pitkälle.

Poliiseja seisoi kadulla vartioimassa samaan aikaan kun rakennusyritys oli korjaamassa suurinta vahinkoa. Useiden rikkoutuneiden ikkunoiden päälle oli laitettu väliaikaisia vanerilevyjä, samalla kun uusia ikkunaruutuja asennettiin.

Vahinkojen korjaamisen arveltiin kestävän vähintään koko päivän.

– Mietin, että pitäisikö minun muuttaa täältä pois, mutta kun tätä alkoi tapahtua kaikkialla, tuli sellainen olo, että mihin minun pitäisi muuttaa? Kun se nyt se tapahtui meidän ovellamme, ihmettelen sitä asiaa taas, sanoo talon asukas SVT:lle ja jatkaa:

– Ja sitten alkaa myös ihmetellä, millaisia naapureita minulla on?

Yleistä vaarallista tuhotyötä koskeva esitutkinta on aloitettu. Poliisin mukaan ketään epäiltyä ei ole pidätetty. Ja on liian aikaista sanoa, onko räjäytyksellä yhteyttä aikaisempiin vakaviin rikoksiin tai jengirikollisten välisiin konflikteihin.

”Olisin voinut saada lasinsirpaleita päälleni” Kuva: SVT Nyheter.

1 KOMMENTTI

  1. Miten Suomessa varaudutaan siihen, ettei tällaista tule tapahtumaan tulevaisuudessa? Nähdäkseni ainoa keino on pitää maahanmuutto riittävän rajoitettuna. Se näyttää aivan ilmeiseltä, koska Ruotsissa poliiseja on 20000 ja Suomessa 7000. Eikä Ruotsin poliisit pysty hallitsemaan tilanntta, vaikka tilanne on kehittynyt jo pitkään..

    1

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT