Norja. Kaksi poikaa ryöstettiin ja hakattiin lauantai-iltana 18.9. Borgenin metroasemalla Oslossa, uutisoi NRK Nyheter.

-Saimme eilen illalla viestin, että kahta 16-vuotiasta on potkittu, hakattu ja uhkailtu kertoo, operatiivinen johtaja Marianne Heidenstrøm Oslon poliisipiiristä NRK:lle.

Pojilta ryöstettiin muun muassa reppu, jossa oli erilaisia tavaroita, ennen kuin joukko pakeni juosten paikalta. Ilmoitti Oslon poliisi Twitterissä klo 23.40.

– Rikoksen kohteiksi joutuneet kaksi poikaa ovat nyt vanhempiensa hoidossa, eivätkä he loukkaantuneet vakavasti, Heidenstrøm sanoo.

Pian tapahtuman jälkeen yhdeksän kuvaukseen sopivaa henkilöä pysäytettiin ja tarkastettiin Skøyenveienissä.

– He ovat 15–17 -vuotiaita. Joukkoa on kuulusteltu tapauksesta, ja heitä on pidettävä epäiltyinä, Heidenstrøm sanoo.

Yksi nuorista oli aseistautunut.

Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa. Lastensuojelu on siinä mukana.

– He eivät olleet mukana eilen illalla, kun tämä tapahtui, mutta on luonnollista, että poliisi ilmoittaa lastensuojelupalvelulle ja tilannetta seurataan myöhemmin, operatiivinen johtaja sanoo.

Teolla on mahdollinen yhteys toiseen lauantai-iltana tapahtuneeseen ryöstöön. Ryöstö Borgenin metroasemalla nähdään samanlaisena lauantai-iltana Bekkestua-metroasemalla Bærumissa tapahtuneeseen tekoon.

Siellä kahta 13- ja 14 -vuotiasta poikaa pakotettiin uhkailemalla luopumaan tavaroistaan.

– Suullisia uhkauksia esitettiin myös veitsen käytöstä, kertoo poliisi.

Ryöstön kohteiksi joutuneet pojat eivät loukkaantuneet fyysisesti. Poliisille ilmoitettiin tapauksesta, kun he palasivat kotiin vanhempiensa luokse.

Poliisi on hankkinut videotallenteet alueelta. He käyvät nyt ne läpi nähdäkseen, voidaanko epäily tekojen yhteydestä vahvistaa, kertoo NRK.

Karttakuva tapahtumapaikalta NRK Nyheter.

Aiheeseen liittyen