Porvoo, Kevätkumpu 28.7.2019 kello 02:01. Nuorisoporukka oli Keskuskoulun ympäristössä nauttimassa alkoholia. Paikalle tuli 14 -vuotias poika henkilöautolla. Hän oli   ottanut auton kotoaan luvatta käyttöönsä.

Jossain vaiheessa iltaa toinen, 15 -vuotta täyttänyt poika lähti ajamaan  autolla ja hänen kyytiinsä nousi myös muita nuoria. Jäljistä päätellen poika ajoi lujaa Kevätkummuntietä keskustan suuntaan kunnes menetti lopulta ajoneuvon hallinnan.

Ulosajopaikalla kaartuu jyrkkä mutka kulkusuunnassaan vasemmalle ja auto oli mutkassa ajautunut tieltä ulos oikealle viheralueelle. Auto jatkoi matkaansa viheralueella n. 150 metriä kaataen mennessään kaksi valaisinpylvästä. Toisen valaisinpylvään kohdalla auto on ilmeisesti syttynyt palamaan, sillä nurmikko paloi siltä kohtaa palokunnan tullessa paikalle.

Auto jatkoi menoaan takaisin tielle, ylittäen molemmat ajokaistat ja pysähtyi bussipysäkille vastaantulevien kaistan puolelle. Palokunnan ehtiessä kohteeseen auto oli jo täyden palon vaiheessa ja paloi tapahtumapaikalla kokonaan.

Poika myönsi ajaneensa autoa mutta ei muistanut ketä hänen kyydissään oli ollut. Kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,85 mg/l ja hänet kuljetettiin sairaalaan verikokeisiin.

Poliisi tapasi kyydissä olleet nuoret myöhemmin, eikä heistä kukaan onneksi loukkaantunut onnettomuudessa. Autoa kuljettanut poika kiinniotettiin Porvoon poliisiasemalle tapahtuman selvittämistä varten.

Aiheeseen liittyen