Mikkeli. Etelä-Savon käräjäoikeus on langettanut tuntuvia vankeusrangaistuksia Mikkelissä pitkään jatkuneesta huumausainerikosvyyhdistä, kertoo Yle.

Mikkelin maaseudulla pyöritettiin ammattimaista kannabiskasvattamoa vuosina 2019 ja 2020. Kasvattamo oli rakennettu asuinrakennuksen yhteydessä olevaan autotalliin sekä erilliseen ulkorakennukseen.Syytteen mukaan marihuanaa oli kasvatettu huumausainekäyttöön ja levitettäväksi suuria määriä. Kokonaisuudessaan marihuanaa valmistettiin käräjäoikeuden arvion mukaan noin 13 kiloa. Päätekijöiden saamaksi taloudelliseksi hyödyksi rikoksista on arvioitu reilut 113 000 euroa

Päätekijöistä toinen tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta kolmen vuoden ja 10 kuukauden vankeuteen. Toinen päätekijöistä tuomittiin niin ikään törkeästä huumausainerikoksesta kolmen vuoden vankeuteen. Lisäksi rikoksen tuottama taloudellinen hyöty tuomittiin menetettäväksi valtiolle.

Kaikkiaan tapauksessa tuomion sai 17 vastaajaa. Vyyhdissä langetettiin useille tuomioita huumeiden välittämisestä. Osa henkilöistä kauppasi Mikkelissä tuotettua kannabista eri puolille Suomea.

Vastaajien rangaistukset vaihtelivat sakkorangaistuksista useamman vuoden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Kuvituskuva, ei liity tapaukseen.

Aiheeseen liittyen