Ruotsi. Poliisi sai perjantai-iltana 17.9. kello 20.45 useita hälytyksiä ihmisiltä, jotka kuulivat  laukauksia risteysasemalla Ulvsundassa Länsi-Tukholmassa, uutisoi Aftonbladet.

– Tutkimme tilannetta ja olemme löytäneet jälkiä paikanpäältä, sanoo Tukholman alueen poliisin tiedottaja Anna Westberg illalla lehdelle.

Poliisi eristi alueen, josta löytyi hylsyjä. Junat määrättiin ajamaan aseman ohi operaation aikana.

Paikalla olleet näkivät ampumisen yhteydessä kaksi aseman lähellä juoksevaa ihmistä.

– Jatkamme kuulusteluja ja etsimme uusia todistajia. Emme ole löytäneet ketään loukkaantunutta, sanoi Anna Westberg lehdelle.

Vähän ennen yhdeksää illalla poliisi ilmoitti, että kolme ihmistä on pidätetty epäiltynä osallisuudesta ammuskeluun. Myös yksi ase on takavarikoitu.

– Emme kommentoi tällä hetkellä tarkemmin tapauksen olosuhteita tai pidätyksiä, sanoi Anna Westberg illalla Aftonbladetille.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan murhan yrityksestä.

***

Kaksi teiniä puukotti miestä hengenvaarallisesti yöllä Göteborgissa

Ruotsi. 40 -vuotiasta miestä puukotettiin Ringönissä Hisingenissä Göteborgissa 18.9. lauantaiyönä. Poliisi sai hälytyksen kello 01.18, kertoo Aftonbladet.

– Tutkimme rikospaikan ympäristöä ja pystyimme pidättämään jonkin ajan kuluttua kaksi ihmistä, jotka sopivat todistajien kertomuksiin. Pojat ovat 16 ja 19 -vuotiaat, kertoo poliisin alueellisen komentokeskuksen päivystävä Andreas Odén lehdelle.

Loukkaantunut mies vietiin ambulanssilla sairaalaan. Hän oli tajuissaan, mutta loukkaantunut vakavasti.

– Häntä on puukotettu useisiin kohtiin ja häntä leikataan parhaillaan, sanoi Andreas Odén tiedotusvälineille yöllä.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan murhan yrityksestä. Teon motiivi on epäselvä, mutta päivystävän virkamiehen mukaan uhrin ja pidätettyjen välillä ei ole todettu mitään entistä yhteyttä, kertoo Aftonbladet.

Kuva: Ammuskelu, Tukholma, Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen