perjantai, 8 joulukuun, 2023

Ammuskelu urheilukentällä Etelä-Tukholmassa – yksi mies kuoli

Ruotsi. Nuori mies kuoli ammuskelussa Mälarhöjdens IP:ssä Etelä-Tukholmassa. Samaan  aikaan kun ampuminen tapahtui, paikan päällä harjoitteli useita lasten joukkueita, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

SVT:n mukaan ammuskelu tapahtui keskiviikkona 27.9. vähän ennen kello 19:ää Mälarhöjdens IP:n vieressä olevalla parkkipaikalla, joka oli täynnä ihmisiä.

Ammuskelussa menehtyi nuori mies, joka kuoli tapahtumapaikalla. SVT:n mukaan kyseessä on 18-vuotias mies ja ampuminen on yhteydessä Foxtrotin konfliktiin.

– On merkkejä siitä, että teko voi liittyä meneillään olevaan väkivallan aaltoon, koska tuliaseita on käytetty ja se on tapahtunut Tukholmassa, toteaa poliisin tiedottaja Mats Eriksson lehdille.

Neljä lasten ja nuorten joukkuetta harjoitteli kentällä, kun ammuskelu tapahtui. Valmentaja sanoo, että kun he kuulivat laukauksia, kaikki alkoivat  juosta pakoon.

Lapset vietiin rakennuksiin sisälle suojaan. Illalla klo 21.30 lapset ovat vielä sisätiloihin  suljettuina, ja heitä hakemaan tulleet vanhemmat odottivat ulkona.

– Tilanne oli aika sekava. Näin useita poliiseja ja nuorisoryhmiä. Vanhemmat tulivat autoilla ja halusivat hakea jalkapallotreenissä olleet lapsensa pois, kertoo paikalla ollut mies SVT:lle.

Poliisin mukaan useita henkilöitä on viety kuulusteltaviksi. Myöhemmin illalla sosiaalisessa mediassa alkoi levitä myös video, jossa näkyy kuinka nuorta miestä ammutaan.

– Se on erittäin sopimatonta, epäeettistä ja epämiellyttävää. Sekä se, että video on otettu ja että sitä levitettiin. Tapahtuneessa on paljon epämiellyttävää, Mats Eriksson sanoo Aftonbladetille.

Poliisi on tiedottanut, että murhan yhteydessä on havaittu harmaa Toyota RAV4, jossa on tummennetut takalasit. He kehottavat yleisöä ottamaan yhteyttä poliisiin, jos he ovat nähneet auton.

Sosiaalisessa mediassa on levitetty runsaasti videoita, joissa näkyy kuolemaan johtanutta ammuskelua koskeva tapahtumasarja. Yhdessä niistä näkyy, kuinka ihminen makaa maassa, kun laukauksia ammutaan auton etu- ja takapenkiltä, kertoo Aftonbladet.

Ammuskelun  jälkeen alueella käynnistyi suuri poliisioperaatio. Ketään ei ole pidätetty, mutta useita henkilöitä on tuotu kuulusteltavaksi, lehdet kertovat.

Kuva: Aftonbladet.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT