lauantai, 9 joulukuun, 2023

Yksi mies kuoli ja yksi haavoittui ammuskelussa Ruotsin Jordbrossa

Ruotsi. Keskiviikkona 27.9. vähän ennen puoltayötä poliisi sai hälytyksen laukauksista Jordbrossa, Tukholman eteläpuolella, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Paikalta löytyi kaksi haavoittunutta miestä. Toinen heistä kuoli poliisin mukaan paikan päällä elvytysyrityksistä huolimatta. Toinen vietiin sairaalaan ambulanssihelikopterilla, ja hänellä ei ole hengenvaarallisia vammoja.

– Kuollut mies on yli kaksikymmenvuotias. Olemme yrittäneet ottaa yhteyttä omaisiin, mutta arvioimme, että se voi viedä aikaa ja he saattavat olla ulkomailla, kertoo poliisin tiedottaja Per Fahlström SVT:lle.

Sairaalaan viety mies on iältään 35-40 vuotias.

Ammuskelu tapahtui pienellä kävelytiellä alueella, jossa on useita asuinrakennuksia. Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan murhasta ja tehnyt yön aikana laajan operaation paikan päällä. Useita ajoneuvoja ja ihmisiä tarkastettiin, kertoo Aftonbladet.

– Kolme miestä on pidätetty, ja heitä epäillään osalliseksi rikoksiin, kertoo poliisin aluejohtokeskuksen tiedottaja Per Fahlström lehdille.

Per Fahlströmin mukaan poliisi tutkii parhaillaan mahdollisia yhteyksiä Jordbron ammuskelun ja aiempien rikosten välillä meneillään olevassa väkivallan aallossa.

Syyskuussa on ammuttu kuoliaaksi 11 ihmistä, mikä tekee siitä tappavimman aseväkivallan sen jälkeen, kun poliisi alkoi pitää erityistä hallituksen tilaamaa rekisteriä vuonna 2016, toteaa SVT.

Kuva: SVT Nyheter.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT