Pohjanmaan poliisilaitos sai aamulla hieman ennen kello 07.00 ilmoituksen, jonka mukaan susi oli käyttäytynyt uhkaavasti Jepuan Grändenissä sijaitsevan omakotitalon pihamaalla. Perheen isä oli ollut lähdössä töihin, kun hän oli yllättäen törmännyt yksinäiseen suteen pihamaalla. Susi oli lähestynyt miestä ja pysähtynyt lopulta noin 1.5 metrin etäisyydelle muristen ja näyttäen hampaitaan. Isä oli paennut paikalta takaisin sisälle asuntoon ja soittanut asiasta poliisille.

Poliisi meni paikalle yhdessä SRVA:n henkilöstön kanssa. SRVA:n suorittamassa jäljestyksessä todettiin, että kyseinen susi oli liikkunut lähialueella 7 muunkin talon pihamaalla.

Asiassa saadun selvityksen perusteella poliisi päätti pyytää SRVA- henkilöstöltä virka-apua kyseisen eläimen lopettamiseksi Poliisilaki 2 luku 16 §:n perusteella, koska eläin oli aktiivisesti pyörinyt talojen pihamaalla ja käyttäytynyt lopulta uhkaavasti ihmistä kohtaan.

Jäljestys aloitettiin kello 09.45 aikaan. Se päättyi kello 12.30 aikaan Sorvistmossenin alueelle, jossa susi saatiin ammuttua.

Poliisi on ottanut suden haltuunsa ja toimittaa sen Oulun Eviralle jatkotutkimuksia varten.

Viitekuva.

Aiheeseen liittyen