keskiviikko, 6 joulukuun, 2023

Asuntoihin ammuskeltiin yön aikana Ruotsin Handenissa ja Lidingössä

Ruotsi. Tukholman eteläpuolella Handenissa ammuttiin useita laukauksia asuinrakennuksen ovella maanantai-iltana. Myös Tukholman Lidingössä sijaitsevaa asuntoa ammuttiin maanantai-iltana, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Poliisin kerrotaan saaneen useita hälytyksiä laukauksista Handenissa 18.9. hieman kello 22 jälkeen sekä kyseisestä asuinrakennuksesta että muilta alueella olevilta ihmisiltä. Kun he saapuivat paikalle, vahvistettiin tulitusta tapahtuneen ja talon oven vaurioituneen.

Aftonbladetin tietojen mukaan osoitteeseen on rekisteröity henkilö, jolla on yhteyksiä rikollisverkostoon. Asunnon ovea kohti ammuttiin noin 20 laukausta.

Tämä oli toinen ammuskelu Handenissa vuorokauden sisällä. Myös sunnuntaiyönä ammuttiin useita laukauksia alueella sijaitsevan asunnon oveen.

Tapausta tutkitaan murhan yrityksenä.

Kuva: SVT Nyheter.

***

Tukholman Lidingössä sijaitsevaan asuntoon ammuttiin maanantai-iltana useita  laukauksia.

Poliisi sai 18.9. hälytyksen Larsbergin alueelle kello 23.51 alueella asuvien tekemän hälytyksen jälkeen. Paikan päällä käynnistettiin iso operaatio muun muassa helikopterin avulla tekijän paikallistamiseksi, kertoo SVT.

Ihmisiä oli sisällä asunnossa ampumishetkellä, mutta poliisin tietojen mukaan henkilövahinkoja ei sattunut.

Aftonbladetin tietojen mukaan asunnossa oli aikuinen ja lapsi, jotka selvisivät ilman vammoja.

– Ampunut henkilö tai henkilöt olivat päässeet sisälle kerrostalon portaikkoon, kertoo poliisin aluekomission tiedottaja Daniel Wikdahl, Aftonbladetille.

Esitutkinta murhan yrityksestä ja vakavasta aserikoksesta on aloitettu.

Siitä liittyvätkö maanantai-illan ampumiset toisiinsa, poliisi on niukkasanainen.

– Siihen on hieman liian aikaista vastata, mutta tutkimme asiaa samalla, kun etsimme tekijää, sanoo Tukholman poliisin tiedottaja Daniel Wikdahl SVT:lle.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT