Ruotsi. Keskiviikkoiltana 29.3. kello yhdeltätoista ammuttiin laukaus kerrostalon ikkunaan  Veberödissä Lundin ulkopuolella. Myös Mölndalin kunnassa tulitettiin asuntoa, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

– Saimme Veberödissä hälytyksen kello 22.45, kun asukas huomasi, että lasiruudun läpi oli mennyt jotain, mikä näytti luodin tekemältä. Paikalla ollessamme saatoimme todeta, että kyseessä oli ammuskelu, kertoo poliisin päivystävä Peter Martin SVT:lle.Kukaan ei loukkaantunut ammuskelussa, eikä ketään ole pidätettynä tai epäiltynä.

Tapaus luokitellaan murhan yritykseksi ja törkeäksi aserikokseksi. Peter Martinin mukaan on vielä liian aikaista sanoa, minkä tyyppisestä aseesta luoti on saatettu ampua.

– Mutta riittää, että tiedämme, että kyseessä on vakava aserikos, eikä siis ilma-asetta tai jotakin muuta vastaavaa tekoon käytetty, hän sanoo lehdille.

Asunnon ympärillä oleva alue oli illalla eristetty, mutta torstaiaamuna kello neljän aikaan eristykset purettiin, kertoo SVT.

***

Mölndalin kunnassa Lindomessa sijaitsevaa asuntoa ammuttiin torstaiyönä.

Asunnon omistajan naapuri teki poliisille hälytyksen torstaiyönä 30.3. kello 02.00 kovien pamausten ja lasien rikkoutumisesta syntyneiden äänien jälkeen.

– Laukausten jälkeen ampuja poistui paikalta nopeasti autolla, kertoo päivystävä poliisi Sebastian Börjesson Aftonbladetille.

Kenenkään ei kerrota loukkaantuneen tapahtuman yhteydessä.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan murhan yrityksestä.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen