maanantai, 15 huhtikuun, 2024

Poliisi sai valmiiksi koulupuukotuksen esitutkinnan – tyttö halusi päästä laitokseen tai vankilaan

Helsingin poliisin nuorisoryhmä tutki epäiltyä tapon yritystä, joka tapahtui Vesalan peruskoulussa 8. maaliskuuta. Teosta epäillään 13-vuotiasta tyttöä, kertoo poliisi.

Teko tapahtui kotitaloustunnilla, jossa oli paikalla toistakymmentä oppilasta. Poliisi epäilee, että puukotukseen käytetty veitsi oli peräisin kotitalousluokan laatikosta.

Tyttö iski 14-vuotiasta poikaa kerran isolla keittiöveitsellä kylkeen. Tämän jälkeen hän  luopui veitsestä ja jäi istumaan luokkaan, josta opettajat veivät hänet pois.

Uhri sai hengenvaaralliset vammat, mutta on toipumassa.

– Meille on selvinnyt esitutkinnassa, että epäilty oli miettinyt puukotusta jo jonkin aikaa. Hän oli esimerkiksi kirjoittanut netissä kiinnostuksestaan puukottaa joku, jotta pääsisi laitokseen tai vankilaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Tutkinnassa esiin tulleiden seikkojen perusteella tyttö oli ensin miettinyt, että hän puukottaisi erään toisen luokkalaisensa. Hän kuitenkin muutti mieltään tunnilla.

– Teko tapahtui täysin yllättäen. Puukotusta ei edeltänyt esimerkiksi sanaharkka. Poliisin tiedossa ei ole, että epäillyllä olisi ollut riitaa tai muuta kaunaa uhrin tai kenenkään muun kanssa, sanoo tutkinnanjohtaja Forss.

Poliisi suorittaa esitutkinnan alle 15-vuotiaiden epäiltyjen kohdalla tarvittaessa. Nyt tutkitun puukotuksen esitutkinta ei etene syyttäjälle tai käräjäoikeuteen. Sosiaaliviranomaiset vastaavat jatkotoimista.

Valmistunut esitutkintamateriaali on kokonaan salassa pidettävää julkisuuslain perusteella. Tiedotteessa on kerrottu kaikki sellaiset esitutkinnassa selvinneet seikat, joille ei ole laissa määrättyä salassapitoperustetta, toteaa poliisi.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT