lauantai, 20 huhtikuun, 2024

Autolla avantoon ajanutta epäillään vaaran aiheuttamisesta

Rajavartiolaitos. Länsi-Suomen merivartiosto on saanut Rymättylässä tammikuussa meren jään läpi päätyneen autoilun esitutkinnan valmiiksi ja tapaus on siirtynyt  syyttäjälle syyteharkintaan, tiedottaa Rajavartiolaitos.

Kaksihenkinen seurue oli lähtenyt autolla meren jäälle etsimään hyviä pilkkipaikkoja, kun he ajoivat sulaan ja auto vajosi jään läpi. Autossa ollut kuljettaja ja yksi matkustaja onnistuvat pelastautumaan autosta takasivuikkunoiden kautta juuri ennen, kun auto painui jään läpi ja vajosi pohjaan.

Tapahtumapaikalla on noin 20 metriä syvää. Kuljettajaa epäillään vaaran aiheuttamisesta, koska hän aiheutti toiminnallaan vakavaa hengen ja terveyden vaaraa toiselle autossa olleelle. Vaaran aiheuttamisesta on rikoslain mukaan rangaistuksena joko sakkoa, tai maksimissaan jopa kaksi vuotta vankeutta.

Kuvituskuva.

 

2 KOMMENTTIA

  1. Taas tätä älytöntä byrokratiaa. Auton kuljettaja ei ole sen enmpää syyllinen kuin mukaan lähtenytkään. Mitä muka tuskimuksessa selvitettiin? Ei muuta kuin haettiin vallankäyttöoikeutta saattaa joku syytteeseen. Luulisi rajavartiolaitoksella olevan tarpeellisempaakin tehtävää nykyaikana, kun rajoja ylittää oikeita rikollilia.

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT