sunnuntai, 3 joulukuun, 2023

Bussia kohti ammuttiin laukauksia Hallonbergenissä – yksi henkilö loukkaantui

Ruotsi. Tukholman pohjoispuolella sijaitsevassa Hallonbergenissä linja-autoon ammuttiin useita laukauksia perjantaiyönä. Yksi henkilö loukkaantui lievästi, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Hälytys tuli 30.9. kello 02.47 ja poliisin saapuessa paikalle bussista löytyi useita luodinreikiä.

– Bussissa oli kuljettaja ja noin kymmenen matkustajaa. Onneksi keneenkään luodit eivät suoraan  osuneet, kertoo poliisin aluejohtokeskuksen komentaja Mikael Pettersson Aftonbladetille.

Yksi matkustajista haavoittui lasin siruista.

– Hän istui ikkunan vieressä, jonka luoti rikkoi. Ensihoitajat hoitivat häntä paikalla, mutta henkilöä  ei tarvinnut viedä sairaalaan.

Poliisin mukaan on epäselvää, oliko linja-auto laukausten todellinen kohde. Bussia ammuttiin matkan aikana lähellä Hallonbergenin keskustaa. Poliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä, kertoo SVT.

On epäselvää, kuinka monta laukausta tarkasti ottaen paikalla ammuttiin.

– Puhutaan neljästä tai viidestä laukauksesta, joku muu mainitsee kuusi tai seitsemän, Mikael Pettersson sanoo lehdille.

Myöhemmin poliisi löysi tyhjiä hylsyjä noin 80 metrin päästä paikasta, jossa bussi pysähtyi laukausten jälkeen. Tarkkaa etäisyyttä, missä tekijät olivat ampuessaan linja-autoa, ei kuitenkaan vielä tiedetä.

– On saatu havaintoja, jotka viittaavat siihen, että bussi ei ollut luotien kohteena, vaan sen toisella puolella olleet ihmiset, kertoo puolestaan poliisin tiedottaja Ola Österling.

Todistajatietoja on kahdesta tekijästä, jotka poistuivat paikalta sähköskootterilla.

Kuva: Aftonbladet.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT