Riihimäki. Poliisi kertoo saaneensa hätäkeskukselta puolenyön jälkeen tiedon kahdesta miehestä, jotka tankkasivat katumaasturiin polttoainetta Iittalassa ja maksamatta  autoineen Hämeenlinnan suuntaan. Ilmoituksen mukaan polttoainetta tankattiin 45 euron arvosta.

Partio lähti tavoittelemaan kyseistä autoa ja saikin siitä havainnon valtatiellä 3 Riihimäen ABC:n kohdilla. Partio mittasi tutkalla auton nopeudeksi 147 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h. Auto pysäytettiin hieman ennen Kormun liittymää.Autoa kuljetti parikymppinen ajo-oikeudeton mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Autossa oli kuljettajan lisäksi neljä matkustajaa.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja näpistykseen.

Lahti. Kolmekymppinen ajo-oikeudeton mies kävi tankkaamassa autoonsa polttoainetta 45 euron arvosta keskiviikkona aamupäivällä Saksalankadun huoltoasemalla ja poistui maksamatta. Ilmoittaja lähti seuraamaan tankkaajaa ja ilmoitti tapahtuneesta hätäkeskukseen.

Partio tavoitti auton ja pysäytti sen Lahti-Helsinki moottoritiellä levähdysalueelle. Kuljettaja vietiin kuulusteluihin poliisilaitokselle epäiltynä näpistykseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Aiheeseen liittyen