Turku. Ajo-oikeuden tai ajokortin puuttuminen ei estä joitakuita ajamasta autolla. Sunnuntaina 31.5.2020 klo 16.30 poliisipartio tapasi Turussa Maunu Tavastin kadulla vuonna 1995 syntyneen miehen, joka oli liikkeellä henkilöautolla. Miehen fyysinen ajokunto oli kunnossa, mutta ilmeni, että hänellä ei ole ajo-oikeutta. Miestä on epäilty kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta 23 kertaa kuluneen vuoden sisällä ennen tätä tapausta.

Turku. Sunnuntaina 31.5.2020 klo 19.50 Turussa Hämeentiellä Turun poliisin partiota vastaan ajoi henkilöauto, joka ohitti edellä meneviä ajoneuvoja käyttäen vasemman puoleista kaistaa.

Poliisipartio mittasi vastaantulevana ajoneuvolle nopeudeksi 113km/h alueella, jossa suurin sallittu nopeus on 60 km/h. Ajoneuvoa kuljetti vuonna 2001 syntynyt mies, jolla ei ollut ajoneuvon kuljettamiseen oikeuttavaa ajo-oikeutta. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kuudetta kertaa vuoden sisällä.

Turku. Maanantaina 1.6.2020 klo 00.40 poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkistukseen Turussa Ruopankadulla. Ajoneuvoa kuljetti vuonna 1982 syntynyt mies. Alkometripuhalluksen tulos oli ajon jälkeen nolla promillea, mutta huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Kuljettajalla ei ollut myöskään voimassaolevaa ajo-oikeutta. Autosta löytyi vähäinen määrä kannabista. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausainerikoksista.

Aiheeseen liittyen