Ruotsi. 12-vuotias tyttö ammuttiin Norsborgissa Botkyrkassa eilen 2.8. sunnuntaina. Tapahtumapaikan olosuhteet ovat edelleen epäselvät, eikä ketään ole vielä pidätetty teosta epäiltynä, kertoo SVT Nyheter.

– Olemme kuulustelleet eilen useita ihmisiä. Tiedämme, että tapahtumapaikalla oli useita ihmisiä, joiden kanssa pitää vielä puhua, sanoo Tukholman aluepoliisin varajohtajana toimiva Palle Nilsson.

Poliisi kokoaa yhteen ”palapelin” Botkyrkan kohtalokkaasta ampumisesta, lupaa Palle Nilsson.

Teknisiä todisteita on kerätty ja useita ihmisiä on kutsuttu kuulusteluun. Poliisia kiinnostaa erityisesti valkoinen pakettiauto, Palle Nilsson sanoo ja kehottaa ihmisiä, joilla on tätä koskevia tietoja, ottamaan yhteyttä poliisiin.

Expressenin saaman tiedon mukaan kohteina piti olla kaksi miestä rikollisesta verkostosta ja tyttö sai vahingossa osuman luodista.

– Ruotsin kaltaisessa maassa tämän tapainen riski on edelleen erittäin pieni, sanoo kriminologi Ardavan Khoshnood tiedotusvälineille.  – Toisaalta se on lisääntynyt jonkin verran viime vuosina, hän myöntää.

Poliisi ei halua vahvistaa tai kieltää näitä tietoja.

– Emme kommentoi tätä asiaa. Yleensä tämäntyyppisessä ammuskelussa on linkkejä rikollisiin verkostoihin, mutta emme tiedä tutkinnan tässä vaiheessa miten se on tässä tapauksessa, sanoo Palle Nilsson SVT Newsille.

Artikkelikuva: Tytön ystävät ovat tuoneet kynttilöitä tapahtumapaikalle. Kuva: Aftonbladet.

Aiempi uutinen asiasta: 

Laukauksia Ruotsin yössä – naista ammuttiin Tukholmassa ja miestä Malmössa

Aiheeseen liittyen