Tampereella Lentävänniemessä Männistönkuja 2:n edustalla ammuttiin ihmistä 5.2.2021. Ilmoitus hätäkeskukseen tuli 22.53. Alkuvaiheessa otettiin kiinni useita henkilöitä, joiden osuutta tapahtumiin selviteltiin. Heidät vapautettiin pian alkutoimenpiteiden jälkeen, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Poliisi otti kiinni ampumisesta epäillyn, 48 vuotiaan miehen, 24.2.2021. Hän oli esitutkinnan aikana vangittuna. Epäilty on kuulustelussa kertonut omasta osallisuudestaan tapahtumiin ja ampumiseen. Ampumisesta epäillyllä ei ollut lupaa aseeseen.

Kertomusten perusteella ampumista on edeltänyt jonkinlainen riitely, joka on saanut alkunsa läheisessä ravintolassa. Tapahtumien kulkuun, ampumisen motiiviin ja tahallisuuteen liittyvät tarkemmat kysymykset ratkaistaan aikanaan oikeudenkäynnissä.

Asiassa tutkittuja rikosnimikkeitä ovat törkeä pahoinpitely, ampuma-aserikos, pahoinpitely, laiton uhkaus ja huumausaineen käyttörikos. Ampujaksi epäillyllä ei ole ampuma-aseen hallussapitoon oikeuttavaa lupaa.

Tapaus siirtyy syyttäjän harkintaan ensi viikon aikana.

– Jos laittomiin ampuma-aseisiin liittyvä lainsäädäntö, valvonta, ja rangaistukset olisivat vaikuttavampia, niin ehkäpä tätäkään asetta ei olisi ravintolaillan viettoon mukaan otettu. Koko ampuminen olisi sitten kenties jäänyt tapahtumatta ja riita selvitelty muilla menetelmillä, pohtii tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Laakso.

Aiheeseen liittyen