Oulun käräjäoikeus on antanut tuomionsa poikkeuksellisen laajassa huumevyyhdissä, jota käsiteltiin Oulun vankilassa.

Päätekijöille tuli useiden vuosien vankeustuomiot. Syytteet pitivät kaikilta osin.

Poliisi takavarikoi jutun esitutkinnan aikana peräti 29 kiloa amfetamiinia, 8 kiloa hasista ja kilon marihuanaa. Huumeita oli ehditty myös levittää suuria määriä.

Takavarikoitujen huumeiden katuarvo olisi ollut mittava. Pelkästään 7. heinäkuuta 2017 takavarikoitu hasis- ja marihuanalasti olisi ollut arvoltaan noin 140 000 euroa.

Huumeliiga toi maahan viime heinäkuussa 1,75 miljoonan arvosta erittäin vaarallista amfetamiinia ja kätki sen syrjäiselle maatilalle Yli-Iin Tannilan kylään.

Miehet toivat ja pitivät maatilalla 35 kiloa jatkettua amfetamiinia muun muassa vintillä ja maahan kätketyissä tynnyreissä.

Huumeet tuotiin Ruotsista kätkettynä kuorma-autoon. Auto ylitti rajan Haaparannalla 4. heinäkuuta. Sitä seurasi ja turvasi kolme muuta henkilöautoa kuljettajineen. Kaikki tiesivät, mikä on pelin henki.

Sekä maatila että huumekuorma-auto olivat vuokrattuina Oulussa toimineen etnisen marketin yhtiön nimiin, jota käytettiin kulissina laajamittaiseen huumeliiketoimintaan ja siitä saatujen tulojen häivyttämiseen.

Tuomiot:

Vuonna 1991 syntynyt Ahmed Ibrahim Alloh tuomittiin törkeästä ja perusmuotoisesta huumausainerikoksesta sekä törkeästä kirjanpitorikoksesta 11 vuodeksi vankeuteen.

Vuonna 1980 syntynyt Sherif Omary tuomittiin törkeästä ja perusmuotoisesta huumausainerikoksesta 10 vuodeksi vankeuteen.

Vuonna 1991 syntynyt Ibrahim Abdallah Alloh tuomittiin törkeästä rahanpesusta ja törkeästä huumausainerikoksesta 8 vuodeksi vankeuteen.

Vuonna 1984 syntynyt Ahmed Al Khatib tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta 10 vuodeksi vankeuteen.

Vuonna 1997 syntynyt Ali Haidar Mohamad tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta 8 vuodeksi vankeuteen.

1990-luvulla syntynyt Khalig Haidari tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta 7 vuodeksi vankeuteen.

vuonna 1985 syntynyt Muath Suliman Mohamed Allouh tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta 7 vuodeksi vankeuteen.

Vuonna 1955 syntynyt Stefan Miichael Andersson tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta 7 vuodeksi vankeuteen.

Vuonna 1975 syntynyt Muhanad Ghazi Ahmed tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta 3 vuodeksi ja 3 kuukaudeksi vankeuteen.

Vuonna 1991 syntynyt mies tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta 1 vuodeksi ja 2 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Lisäksi muutama muu nuori mies sai lievempiä tuomioita ja yksi nainen tuomion törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä rahanpesusta. Vuonna 1975 syntynyt nainen oli Ghazi Ahmedin asuinkumppani, jonka nimissä pyöri kulissina toiminut etninen marketti.

Laajassa jutussa oli kaikkiaan 18 syytettyä.

Lähde: Iltalehti

Aiheeseen liittyen