Hirvensalmi. Viime kevään ja kesän aikana hirvensalmelainen ”Ferrarin mies” onnistui huijaamaan kuntaa, yrityksiä, yksityishenkilöitä ja mediaa. Koko tarina on nyt paljastunut valheeksi.

Tarinan mukaan mies oli päässyt onnellisten sattumien kautta Ferrarille Italiaan töihin. Tämä kuulosti niin hienolta, että moni oli valmis sijoittamaan siihen jopa rahaa. Kukaan ei epäillyt miehen kertomusta, vaan sitä toistivat kaikki alueelliset mediat toisensa perään.

Hirvensalmelaistamiestä haastateltiin Ylen Etelä-Savon alueellisessa radiolähetyksessä helmikuussa 2019. Vaatimattoman kuuloinen mies kertoi juuri allekirjoittaneensa työsopimuksen Ferrarin F1-tallin kanssa. Kevään aikana miestä haastattelivat Ylen lisäksi useat muutkin mediat.

Mies kertoi työtehtävänsä olevan koordinaattori, jonka tehtävänä on Ferrarin koko matkustavan henkilökunnan asioiden hoitaminen.

Ennen kauden alkua hän teki muun muassa yhteistyösopimuksen Hirvensalmen kunnan kanssa. Korvausta vastaan hän pitäisi videoblogia kiertäessään F1-kisoissa ja mainostaisi videoillaan Hirvensalmen kuntaa. Mies solmi myös kaupallisia yhteistyösopimuksia yritysten kanssa.

Kun videoita alkoi tulla, ne eivät vastanneet yhteistyökumppanien odotuksia ja epäilykset alkoivat herätä. Lopulta Yle soitti Ferrarin viestintätoimistoon, josta varmistettiin, ettei mies ole Ferrarin palkkalistoilla, eikä Ferrarilla ole hänen kanssaan muutakaan yhteistyötä.

Etelä-Savon käräjäoikeudessa ei ole toistaiseksi yhtään rikos- tai siviiliasiaa mieheen liittyen.

Aiheeseen liittyen