Ruotsi. Paniikki, ahdistus ja stressi – näitä tunteita Göteborgin linja-autonkuljettajat ilmaisevat tiistaina Hisings Backan kollegaan ja matkustajaan kohdistuneen puukkohyökkäyksen jälkeisenä päivänä. Heidän mielestään nykyään ei ole tarpeeksi turvallista busseissa.

Asiasta raportoi SVT Nyheter artikkelissaan.

Tiistaina 30.11. kello 13 linja-autonkuljettajaa puukotettiin ylävartaloon pysäkillä Hisings Backassa. Kun matkustaja yritti puuttua asiaan, myös häntä puukotettiin, joskin lievemmin  jalkaan.

Myöhemmin tiistaina vuonna 2004 syntynyt poika, jota epäiltiin teosta, otettiin kiinni ja pidätettiin. Häntä epäillään nyt murhan yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä.

– Ei ole oikein, että työtä tehdessä tunnet olevasi peloissasi. Et ole turvassa, vaan sinulla on paniikki ja stressi, sanoo bussikuski Avdi Stojkaj SVT:lle.

Tapaus on herättänyt suurta huolta linja-autonkuljettajissa. He myös arvostelevat linja-autojen turvallisuutta.

– Busseissa on valvontakamerat, mutta se ei mielestäni riitä. Jos joku hyökkää kimppuusi, niin mitä siinä tilanteessa voi tehdä, kysyy bussinkuljettaja Azad Marof.

Bussiyhtiö Keolis kertoo tutkivansa tapausta sisäisesti ja ottavansa asian erittäin vakavasti. Mahdollisista toimenpiteistä ei tässä vaiheessa ole tarkempaa tietoa.

Aiheeseen liittyen