Helsingin poliisi tiedotti taksimatkoihin liittyvien seksuaalirikosten määrän kasvusta 24.11.2021.

Esimerkiksi lauantaiyönä 27. marraskuuta tuli ilmi kaksi tilannetta, joissa taksikuskien epäillään ahdistelleen naismatkustajia seksuaalisesti.Ensimmäisessä tapauksessa asianomistaja oli ottanut taksin päärautatieaseman kupeesta. Kesken matkan kuski oli alkanut kosketella häntä sopimattomasti. Nainen pelästyi ja hyppäsi ulos liikkuvasta autosta. Hän selvisi tilanteesta vähin fyysisin vammoin.

Toisessa tilanteessa kuski oli niin ikään kosketellut asianomistajaa sopimattomasti taksikyydin aikana. Lopuksi hän oli veloittanut kyydistä huomattavasti suuremman hinnan kuin oli aiemmin sovittu.

– On tärkeää, että epäillyistä seksuaalirikoksista tehdään ilmoitus poliisille. Parhaimmillaan rikosilmoitus epäillystä rikoksesta auttaa estämään uusia vastaavia tapauksia, kertoo rikostarkastaja Jari Koski.

Taksia valitessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että kyseessä on tunnettu yritys. Esimerkiksi puhelinsovelluksilla tilattavat taksit ovat suhteellisen helppo jäljittää myöhemmin, jos tarve vaatii.

– Riski joutua rikoksen uhriksi kasvaa, jos kuski vaikuttaa epämääräiseltä. Varoitusmerkkinä voi pitää esimerkiksi sitä, jos kuski houkuttelee kyytiin ilmaisilla päihteillä tai tarjoaa maksutonta matkaa, sanoo rikostarkastaja Koski.

Laki edellyttää, että taksissa on nähtävillä taksiluvanhaltijan nimi ja yhteystiedot, kuljettajan nimi ja hintatiedot.

Poliisi muistuttaa, että suurin osa taksikuskeista ja -yrityksistä toimii asiallisesti ja turvallisesti.

Kuvituskuva, ei liity tapauksiin.

Aikaisemmin julkaistu artikkeli asiasta:

Taksinkuljettajaa epäillään raiskauksesta – kuljettajat epäiltyinä seksuaalirikoksissa yhä useammin

 

Aiheeseen liittyen