Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut kolme romanialaista miestä ehdolliseen vankeuteen useista varkauksista, joiden arvo nousee reilusti yli 20 000 euron.

Varkaat veivät kaupoista muun muassa tietokoneita, kännyköitä, valvontakameroita ja älykelloja. Varasryhmä toimi siten, että yksi miehistä jäi hälytysporttien luokse vartioon, kun toiset keräsivät kärryihin tavaraa.

Vartija ilmoitti, jos kassojen lähelle ilmaantui liikkeen vartijoita tai poliiseja. Kun tavaraa tuotiin porttien ohi, vartiomies painoi taskussaan olleen häirintälaitteen nappulaa. Portit eivät reagoineet maksamattomiin tavaroihin. Vain parissa myymälässä yli kymmenestä tapauksesta portit eivät totelleet häirintälaitetta ja ne alkoivat hälyttää.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi varaskolmikon pääosin varkauksista ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Miehet olivat tulleet Suomeen vähän ennen varkaussarjan alkamista helmikuussa.

Syytetyt olivat oikeudessa vangittuina, mutta päästettiin vapaiksi, koska tuomiot ovat ehdollisia. Varastamalla hankitut tavarat on todennäköisesti lähetetty ulkomaille.

.

Aiheeseen liittyen