tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Hässelbyn pommi-iskusta kärsineen talon asukkaat joutuvat korjausten maksumiehiksi

Ruotsi. Viime viikon torstai-iltana (23.3.) Hässelbyssä tapahtui voimakas räjähdys keskellä asuinaluetta. Rivitalo vaurioitui pahoin, kun rikolliset tekivät pommi-iskun. Nyt vakuutusehdot merkitsevät sitä, että naapurukset Joakim ja Pär voidaan pakottaa maksamaan satoja tuhansia kruunuja, kirjoittaa SVT Nyheter.

Rivitalo on rakennettu 1970-luvulla, mutta kun se nyt kunnostetaan, se on rakennettava nykypäivän tasolle. Koska talot muuttuvat nykyaikaisemmiksi ja vakuutusyhtiöiden mukaan arvokkaammiksi, asukkaiden on itse kannettava osa kustannuksista. Vakuutuksissa sitä kutsutaan ikävähennykseksi.

– Se on täysin absurdia siinä tilanteessa, kun olet joutunut pommi-iskun uhriksi. Me vain asumme täällä ja haluamme kotimme takaisin, Joakim sanoo SVT:lle.

Se, minkälaiseksi näiden rivitaloasuntojen korjauskustannus lopulta muodostuu, on vielä epäselvää, mutta se voi olla satoja tuhansia kruunuja.

– Ei näin voi käydä, ja jos näin käy, meidän ei pitäisi joutua taistelemaan kuin tyhmät saadaksemme jonkinlaista apua, Pär sanoo SVT:lle.

Kuva: SVT Nyheter.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT