Ruotsi. Viime viikon torstai-iltana (23.3.) Hässelbyssä tapahtui voimakas räjähdys keskellä asuinaluetta. Rivitalo vaurioitui pahoin, kun rikolliset tekivät pommi-iskun. Nyt vakuutusehdot merkitsevät sitä, että naapurukset Joakim ja Pär voidaan pakottaa maksamaan satoja tuhansia kruunuja, kirjoittaa SVT Nyheter.

Rivitalo on rakennettu 1970-luvulla, mutta kun se nyt kunnostetaan, se on rakennettava nykypäivän tasolle. Koska talot muuttuvat nykyaikaisemmiksi ja vakuutusyhtiöiden mukaan arvokkaammiksi, asukkaiden on itse kannettava osa kustannuksista. Vakuutuksissa sitä kutsutaan ikävähennykseksi.– Se on täysin absurdia siinä tilanteessa, kun olet joutunut pommi-iskun uhriksi. Me vain asumme täällä ja haluamme kotimme takaisin, Joakim sanoo SVT:lle.

Se, minkälaiseksi näiden rivitaloasuntojen korjauskustannus lopulta muodostuu, on vielä epäselvää, mutta se voi olla satoja tuhansia kruunuja.

– Ei näin voi käydä, ja jos näin käy, meidän ei pitäisi joutua taistelemaan kuin tyhmät saadaksemme jonkinlaista apua, Pär sanoo SVT:lle.

Kuva: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen