tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Vakava väkivallanteko perjantaina Porvoossa – uhrille sairaalahoitoa vaatineita vammoja

Porvoossa Suolaketiellä sijaitsevassa kerrostalossa tapahtui perjantaina 24.3. päivällä noin kello 11.38 vakava väkivallanteko, missä uhri sai sairaalahoitoa vaativia vammoja, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi.

Hätäkeskuksen kautta tulleen ilmoituksen mukaan kohteessa olisi mahdollisesti käytetty myös ampuma-asetta ja jotain muuta astaloa. Tapauksesta oli tullut hätäkeskukseen useita ilmoituksia niin asianosaisilta kuin ulkopuolisiltakin henkilöiltä.

– Tapaus herätti perjantaina huomiota, kun tapahtumapaikalla oli useita poliisin partioita ja sairaanhoidon yksiköitä. Tapauksesta Twiitattiin Itä-Uudenmaan poliisin Twitter -tililtä, missä kansalaisia kehotettiin välttämään alueella liikkumista. Poliisi kertoi Twitterissä myös, kun tilanne oli poliisin hallussa ja alueella oli taas turvallista liikkua, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Freddie Cederlund.

Tilanne oli alkanut kahden henkilön välisestä sanallisesta riidasta, joka oli eskaloitunut siihen, että toinen osapuoli oli ottanut esille käsiaseen. Käsikähmään oli osallistunut epäillyn tekijä avuksi myös kaksi muuta henkilöä.

– Uhri oli onnistunut pakenemaan tilanteesta ja samalla riistämään aseen toiselta osapuolelta. Uhri oli juossut ulos kerrostalosta ja tässä vaiheessa ampunut yhden laukauksen. Partion saapuessa paikalle uhri oli luovuttanut aseen heti poliisille ja kertonut tapahtuneesta, Cederlund jatkaa.

Uhri kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi. Uhria aseella uhannut mies ja tätä auttanut kaksikko otettiin kiinni poliisin toimesta. Toinen kaksikosta oli alle 15 -vuotias, joten hänet luovutettiin sosiaalitoimen huostaan.

– Tapahtunutta rikoskokonaisuutta tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä, laittomana uhkauksena, vaaran aiheuttamisena sekä ampuma-aserikoksena, summaa Cederlund.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT