Itä-Uudenmaan poliisilla viime viikko oli valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta varsin kiireinen ja piti sisällään vajaa 1700 erilaista poliisitehtävää, tiedotteessa kerrotaan.

–  Kotihälytystehtävät ovat edelleen korkealla tasolla, ja koko viikon aikana niitä hoidettiin 227.  Hiihtolomaviikko näkyi selvästi ja nousua edelliseen viikkoon oli 34 tehtävää. Määrä on merkittävä verrattuna tämän vuoden muihin viikkoihin. Kotihälytystehtävät painottuivat edelleen viikonloppuun, jonka aikana poliisi hoiti niitä vajaa 90, kertoo komisario Jarmo Ojala.

Kaikkiaan viikonlopun aikana poliisilla oli vajaa 600 tehtävää, joissa osassa koronaepidemian vaikutukset näkyvät selvästi. Erilaisten yksilön suojaan liittyvien tehtävien määrä on korkea, niin kuin se on ollut keväästä 2020 lähtien.

Ravintoloiden mennessä kiinni kello 23 yleisten paikkojen pahoinpitelyt aamuyöllä ovat huomattavasti vähentyneet. Viime viikolla poliisi kirjasi niitä 16. Sitä edeltävällä viikolla vastaava luku oli 17.

– Vastaavasti yksityisten paikkojen pahoinpitelyssä oli selkeä nousua. Poliisi kirjasi niitä viime viikolta 30, kun viikkoa aiemmin luku oli 18, Ojala toteaa.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen