Vantaalla Tammistossa maanantaina 22.2. palovaroitinhuoltajiksi tekeytyneet mies ja nainen erehdyttivät 78-vuotiasta naista luovuttamaan pankkitunnuksensa. Naisen tililtä nostettiin 500 euroa, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitos.

Edellisviikon perjantaina 19.2. Hyvinkäällä Parantolan alueella asuvalle 84-vuotiaalle naiselle soitettiin esiintyen poliisina ja huijattiin pudottamaan pankkikortti autosta ja antamaan sen jälkeen pankkitunnukset. Tämän naisen tililtä nostettiin 6000 euroa.

Viime viikolla kerrottiin neljästä valepoliisi-tapauksesta, joissa vanhemmille henkilöille oli soitettu poliisina esiintyen ja yritetty saada tietoon tili- ja henkilötietoja. Kaikki teot jäivät sillä kertaa onneksi vain yrityksiksi.

Poliisi muistuttaa jälleen kerran, että pankkitunnuksia ei tule koskaan luovuttaa ulkopuoliselle henkilölle. Poliisi ei myöskään koskaan kysy pankkitunnuksia tai pyydä luovuttamaan niitä. Mikäli epäilet tulleesi huijatuksi, tee asiasta aina rikosilmoitus. Akuuteissa tapauksissa kannattaa soittaa hätänumeroon 112.

Aiheeseen liittyen