maanantai, 15 huhtikuun, 2024

Huijareita jälleen liikkeellä – käteistä rahaa pyydetään nostamaan tilisiirtoa vastaan

Sisä-Suomen poliisi on viimeisen viikon aikana saanut useita ilmoituksia huijauksista, joissa erilaisilla avunpyynnöillä ihmiset on saatu nostamaan ja luovuttamaan käteistä rahaa tuntemattomille henkilöille. Apua pyytäneet henkilöt ovat onnistuneet vetoamaan ihmisten tunteisiin ja hyväntahtoisuuteen, kertoo poliisi.

Sisä-Suomen poliisilaitokselle ilmoitetuissa tapauksissa ihmisiä on pyydetty tilisiirtoa vastaan nostamaan käteistä rahaa ja ihmisille on luvattu nostosta palkkio. Huijarit ovat esittäneet tekevänsä tilisiirron matkapuhelimen verkkopankin esittelysovellusta käyttäen. Todellisuudessa mitään tilisiirtoa ei ole tapahtunut.

Tällä kertaa Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella tapahtuneet huijaukset ovat pääasiassa tapahtuneet Tampereen keskustan alueella. Poliisin näkemyksen mukaan kyseessä on kuitenkin valtakunnallinen ilmiö.

Poliisi ohjeistaa ihmisiä olemaan erityisen pidättäytyviä nostamaan käteistä rahaa, mikäli sitä heiltä yllättävissä tilanteissa tullaan pyytämään. Jos et reaaliaikaisesti pysty toteamaan tilisiirtoa, niin hälytyskellojen tulisi soida sen varalta, että kyseessä voi olla mahdollinen huijaus.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT