torstai, 29 helmikuun, 2024

Huijausyrityksiä kännykkään – poliisi ei lähetä tekstiviestejä sakkojen maksamisesta

Länsi-Uusimaa. Poliisi on viime päivien aikana vastaanottanut useita rikosilmoituksia, joiden mukaan yksityishenkilöt ovat saaneet tekstiviestin, jossa poliisin nimissä kehotetaan hoitamaan maksamatta jäänyt ylinopeussakko. Joissakin viesteissä on mainittu lisäksi myöhästymismaksun periminen. Viestit ovat sisältäneet linkin sivustolle, jossa maksu tulisi suorittaa.

− Poliisi ei hoida tällaisia tapauksia tekstiviestillä eli kyseessä on puhtaasti huijausyritys. Onni on, että ainakin ensimmäiset tietoomme tulleet tapaukset ovat päättyneet siinä mielessä hyvin, että viestien vastaanottajat ovat osanneet epäillä huijausta. Tiedotamme asiasta, jotta muut vastaavan viestin saaneet osaisivat olla hereillä, kertoo rikosylikonstaapeli Niklas Santanen.

Vastaavat viestit kannattaa poistaa välittömästi linkkejä avaamatta. Jos kuitenkin siirsit rahaa huijarin tilille, ota yhteyttä pankkiisi ja kerro asiasta. Tee tämän jälkeen rikosilmoitus poliisin verkkoasioinnissa tai käymällä millä tahansa poliisiasemalla.

Poliisi tutkii tapauksia petoksen yrityksinä sekä virkavallan anastuksina.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT