Tanska. Torstaina 16.6. Mohamad Tarek Younes todettiin Århusin tuomioistuimessa  syylliseksi 35 kohtaan syyteluettelon 38 tapauksesta hurjastelusta liikenteessä, uutisoi DR Nyheder.

Tekijä tuomittiin neljäksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen, kahdeksan vuoden ajokieltoon ja rikosauton takavarikoimiseen valtiolle.Syytteistä 10 koski paljon puhuttua tapausta 18.4.2021, jolloin tekijä pakeni poliisia Århus Westissä ja ajoi poliisi Stefan Nymannin päälle hänen heittäessään piikkimattoa tielle tarkoituksenaan hidastaa hurjastellutta kuljettajaa.

Sen sijaan, että Mohamad Tarek Younes olisi jarruttanut autoaan, hän ajoi poliisin päälle 80-90 kilometrin tuntinopeudella.

Stefan Nymann on vakavasti vammautunut. Hänellä on aivovamma, liikkuu pyörätuolilla, eikä kykene elämään omatoimisesti. Perhe kuitenkin uskoo, että hän on toipumassa, kertoo DR.

-Tuomio on Tanskassa historiallisesti ankara, syyttäjä Bjørn Fogh Sørensen sanoo tuomiosta, jonka hän uskoo olevan ennakkotapaus vastaaviin tapauksiin myös tulevaisuudessa.

Uhrin vaimo Gitte Rabjerg Nymann ja Stefan Nymann eivät kommentoi sitä, onko tuomio heidän mielestään oikeudenmukainen.

Thin Blue Line -yhdistys on avannut keräyksen Stefan Nymannille ja perheelle. Se on nyt päättynyt  ja tuottanut  2,6 miljoonaa kruunua. Kansalaisten suuri tuki ilahduttaa Gitte Rabjerg Nymannia.

– Minulle tärkeintä on antaa Stefanille mahdollisuuksia selviytyä. Jos hän ei voi tulla takaisin poliisiksi, mitä hän eniten haluaa, meillä on oltava sisältöä ja projekteja, joihin hän voi osallistua. Rahat suunnataan Stefanin elämänlaadun parantamiseen, sanoo Gitte Rabjerg Nymann DR:lle.

Aiheeseen liittyen