Akaan Holkerintiellä poliisi tarkasti perjantai-iltana klo 19.54 henkilöauton, jonka ratissa oli ajokiellossa ollut 1990-luvulla syntynyt mies. Hänellä oli kolme matkustajaa kyydissään. Kuljettaja puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti näytti positiivista tulosta amfetamiinille. Mies vietiin verikokeisiin. Häntä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Autossa matkustajana ollutta naista epäillään kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle sekä ajokorttirikkomuksesta, koska on luovuttanut ajoneuvonsa ajo-oikeudettoman henkilön käyttöön.

Jämsä. Poliisipartio pysäytti klo 20.37 Länkipohjantiellä Jämsässä henkilöauton, jota ajoi nuori aikuinen mies kolme matkustajaa kyydissään. Ajo-oikeudeton kuljettaja puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta alustava huumetesti näytti positiivista tulosta. Mies vietiin verikokeisiin rattijuopumus- ja huumausaineen käyttörikosepäilyn takia.

Tampere. Poliisipartiota vastaan tuli Tampereen Mäentakusenkadulla klo 22.38 henkilöauto, jonka poliisi päätti tarkastaa. Partion kääntyessä auton perään, sen kuljettaja lähti kiihdyttämään vauhtia. Poliisipartio pääsi auton kantaan Orimuskadulla, jossa kuljettajalle näytettiin pysäytysvaloa. Kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut pysäytyskäskyä, vaan jatkoi ajoa vt 12:lle johtavalle rampille, jossa vauhti edelleen kiihtyi. Muutaman sadan metrin jälkeen pakenevan henkilöauton vauhti kuitenkin alkoi hidastua. Poliisipartio pääsi auton eteen ja sai sen pysäytettyä. Ajo-oikeudeton kuljettaja puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta alustava huumetesti näytti positiivista amfetamiinille. Autossa oli kiinni siihen kuulumattomat rekisterikilvet. Ajoneuvo osoittautui anastetuksi. Yksin autossa ollut keski-ikäinen mieskuljettaja vietiin verikokeisiin rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikosepäilyn takia. Tämän jälkeen hän päätyi kiinniotettuna poliisiasemalle.

Jyväskylän Kaakonpyrstössä poliisi tarkasti klo 01.10 pakettiauton, jota kuljetti 1970-luvulla syntynyt mies. Autoon oli kiinnitetty siihen kuulumattomat rekisterikilvet, joten tältä osin selvitettäväksi tuli ajoneuvorikkomus. Kuljettaja osoittautui ajo-oikeudettomaksi. Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta hänen epäillään olleen huumausaineen vaikutuksen alaisena. Kuljettaja vietiin verikokeisiin rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikosepäilyn takia. Auton kyydissä oli kaksi matkustajaa, joilla molemmilla oli voimassaolevat etsintäkuulutukset.

Aiheeseen liittyen