Hämeen poliisilla on ollut tutkinnassa niin sanottu rakkaushuijaus, jossa syys-marraskuun 2020 aikana 1930-luvulla syntyneeltä naiselta on saatu erinäisiin syihin vedoten haltuun yli 150 000 euroa.

Rikoksesta epäilty 1950-luvulla syntynyt mies on ollut tapauksen vuoksi vangittuna Päijät-Hämeen käräjäoikeuden päätöksellä.

Suhde henkilöiden välille oli syntynyt erään suomalaisen aikakauslehden seuranhakuilmoitusten perusteella. Jo heti suhteen alkuvaiheessa mies oli saanut naisen nostamaan itselleen käteistä rahaa ja tekemään huomattavia tilisiirtoja miehen tilille. Nainen on kuitenkin havahtunut tapahtumiin pankin yhteydenoton seurauksena.

Poliisi on yhteistyössä pankkien ja keskusrikospoliisissa toimivan rahanpesun selvittelykeskuksen kanssa saanut varoja haltuun noin 76 000 euron arvosta.

– Suomalaiset pankit ovat kehittäneet muun muassa rahanpesulainsäädännön tulemisen myötä omia menetelmiään vastaavien tapausten tunnistamiseksi. Myös tässä tapauksessa pankilla on ollut keskeinen rooli rikoksen havaitsemisessa, teon keskeytymisessä ja vahinkojen minimoimisessa, kertoo rikoskomisario Hannu Liimatainen Hämeen poliisin talous- ja petosrikostutkinnasta.

Kyseisen tapauksen lisäksi Hämeen poliisi on tutkinut tänä vuonna useita valepoliisihuijauksia sekä laajoja rikossarjoja petos- ja identiteettivarkauksista, kertoo poliisi.

Aiheeseen liittyen