Oulu. Poliisi on aikaisemmin tiedottanut tutkivansa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut 8.12.2019 Kempeleessä.

Lauantaina ja sunnuntaina välisenä yönä 8.12.2019 noin kello 04 hätäkeskukseen ilmoitettiin puukotuksesta yksityisasunnossa Kempeleessä. Paikalle meni useita poliisipartioita ja ensihoitoyksikkö. Ensihoitoyksikön lääkäri totesi asunnosta löytyneen uhrin kuolleeksi. Uhri on 80-luvulla syntynyt kempeleläinen nainen.

Asian selvittämistä varten poliisi suoritti aamuyöllä useita kiinniottoja. Kuulustelujen jälkeen poliisi vapautti muut kiinniotetut, mutta pidätti 90-luvulla syntyneen naisen.  Epäilty on myöhemmin vangittu todennäköisin syin epäiltynä taposta.

Esitutkinnan perusteella uhri ja epäilty tekijä tunsivat toisensa entuudestaan. Epäilty oli mennyt aamuyöllä uhrin asunnolle. Epäilty tekijä ja uhri olivat keskustelleet keskenään ihmissuhteista. Keskustelu oli epäillyn mukaan mennyt riitaiseksi ja edennyt fyysiseksi tappeluksi, jonka yhteydessä epäilty tekijä oli kerran puukottanut uhria keskivartaloon. Epäilty on esitutkinnassa myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuolemaan johtaneen vamman, mutta epäilty on kiistänyt syyllistyneensä asiassa tahalliseen henkirikokseen.

Poliisi on tutkinut tapahtunutta epäiltynä tappona. Asia on siirtynyt syyteharkintaan 30.3.2020. Esitutkinnan aikana on tullut esiin myös vähäisempiä rikosepäilyjä, jotka ovat siirtyneet syyteharkintaan. Syytteen nostamisen määräpäivä on 15.4.2020.

Aiheeseen liittyen