Paraisten keskustan ympäristössä on viime viikkoina tehty ilkivaltaa postilaatikoita rikkomalla sekä omatekoisia pullopommeja räjäyttelemällä.

Ensimmäiset ilmoitukset postilaatikoiden rikkomisesta tulivat poliisille jo tammikuun lopussa ja lisää ilmoituksia tuli helmikuun aikana. Poliisi pitää mahdollisena, että kaikista rikotuista laatikoista ei ole poliisille edes tullut tietoa. Yhden postilaatikon rikkomisesta poliisi on saanut valvontakameran kuvaa. Videosta näkyy, että laatikko potkaistaan rikki, tekijät vaikuttavat olevan nuoria miehiä. Oletettavaa on, että näillä tekijöillä on osallisuutta myös muihin postilaatikoiden rikkomisiin.

Viime torstain ja sunnuntain välisenä aikana jäähallin ja urheilukentän nurkissa puolestaan räjäyteltiin omatekoisia pullopommeja. Aiheutuneet vahingot eivät ole suuria, lähinnä seiniin jääneitä valkoisia läikkiä. Omatekoiset pommit ovat kuitenkin räjäyttäjälleen ja muille lähellä oleville todella vaarallisia. Räjähdys näissä aiheutuu paineen vaikutuksesta ja niistä syntyy syttyvää vetykaasua ja natriumhydroksia, jotka paineen voimasta voivat roiskua useiden metrien päähän. Mikäli näitä leviää iholle ja silmille, pysyvät vauriot ovat todennäköisiä.

Poliisi toivoo tekijöistä jotain tietäviä ilmoittamaan havainnoistaan Paraisten poliisille, p. 0295 446710.

Artikkelikuvassa pullopommin aiheuttama jälki urheilukentän katsomossa. Kuva: Poliisi.

Aiheeseen liittyen