torstai, 29 helmikuun, 2024

Jengijohtaja murhattiin Irakissa – Ruotsissa pelätään nyt uutta kostonkierrettä

Ruotsi. Irakin paikallisten tiedotusvälineiden mukaan maanantaina 8.1. Ruotsin kansalainen ammuttiin kuoliaaksi hänen matkustaessaan autossa Bagdadissa.

Ruotsin poliisi tutkii nyt teoriaa, jonka mukaan kyseessä on korkea-arvoinen jengijohtaja, joka oli aiemmin yhteydessä pahamaineiseen Foxtrotiin, kertoo Aftonbladet.

Irakin paikalliset tiedotusvälineet kertovat, että toinen Ruotsin kansalainen on pidätetty rikoksesta epäiltynä. Kilpailevan rikollisverkoston epäillään olevan surmatyön takana.

Maanantaina sosiaalisessa mediassa Foxtrot-jengin nykyiseksi johtajaksi epäilty henkilö kohdisti tappouhkauksia useille ihmisille toisessa rikollisverkossa ja kehotti viestin lukijoita ”ottamaan yhteyttä, jos he haluavat tehtäviä”.

Aftonbladetin saamien tietojen mukaan Ruotsin poliisi pelkää nyt, että jengijohtajan murha johtaa maassa uuteen  kostonkierteeseen.

Useiden kilpailevien verkostojen välillä on olemassa vastakkainasettelun riski, ja poliisi valmistautuu nyt tulevaan vahvistamalla poliisivoimia Tukholman alueella ja Uppsalassa.

Lehden tietojen mukaan myös ylityötä koskevia tekstiviestejä on lähetetty poliiseille.

Sosiaalisessa mediassa on runsaasti videoita ja kuvia joissa kilpailijaverkoston rikolliset ovat  julkaisseet viestejä, joissa juhlitaan tapahtunutta murhaa, kirjoittaa Aftonbladet.

Kun Foxtrot-verkoston hajoaminen kahtia tapahtui kesän lopulla, se johti veriseen väkivallan aaltoon. Nyt poliisi pelkää, että uusi väkivallan aalto voi jälleen laueta.

Lehden saaman tiedon mukaan Ruotsin ulkoministeriö ja poliisi odottavat nyt vahvistusta Irakista, onko murhattu mies todella Ruotsin kansalainen.

Aftonbladet kertoo olleensa yhteydessä ulkoministeriöön, joka ei voi vahvistaa tietoja.

Kuvituskuva. Foxtrot jengijohtajia.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT