lauantai, 24 helmikuun, 2024

Poliisi ei aloita esitutkintaa Paavo Väyrysen väitetysti kadonneista kannattajakorteista

Helsingin poliisilaitos teki esiselvityksen Paavo Väyrysen mahdollisesti kadonneista presidentinvaalien kannattajakorteista. Asiassa ei epäillä rikosta, tiedottaa poliisi.

Rikosilmoituksen teki Paavo Väyrysen presidentinvaalien valitsijayhdistys.

Yhdistys epäili, että kortit ohjattiin rikollisella menettelyllä jonnekin muualle kuin Helsingin postikeskuksen vastauslähetyspalveluun. Yhdistys piti mahdollisena, että Postin henkilöstössä olisi ollut joku tai joitakuita, jotka välittivät vastauslähetyksiä vääriin osoitteisiin tai että Postin vastauslähetysten järjestelmä oli hakkeroitu. Rikosilmoituksessa ei oltu vedottu mihinkään tiettyyn rikosnimikkeeseen.

– Saatujen tietojen perusteella eräässä kirjeessä oli virheellinen seurantatunnus. Osa vastauslähetysosoitteeseen postitetuista pikapaketeista ei saapunut perille vaan palautui lähettäjälle. Rikosepäily perustui vahvasti Postin mahdollisesti tekemiin erheisiin ja siihen, että kannattajakortteja oli saapunut odotettua vähemmän, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Katariina Rinne.

Poliisin mukaan Postin mahdolliset virheet ja kannattajakorttien vähäinen määrä ei anna aihetta epäillä, että korttien vähäinen määrä johtuisi lähetyksien yhteydessä tehdyistä rikoksista.

Poliisi ei voi aloittaa esitutkintaa vain sen selvittämiseksi, ketkä kirjeiden lähetyksiä hoitivat ja missä kirjekuoret ovat liikkuneet, kun poliisilla ei ole mitään todellista selvitystä rikosepäilyn tueksi. Esitutkinnan aloittaminen ainoastaan rikosepäilyn poissulkemiseksi ei ole sallittua.

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT