sunnuntai, 26 toukokuun, 2024

Jengirikollisia nuhdellut isä ammuttiin 12 vuotiaan poikansa silmien edessä Skärholmenissa

Ruotsi. Keskiviikkoiltana 10.4. Mikael, 39, pyöräili 12-vuotiaan poikansa kanssa uimahalliin. He kohtasivat nuorisojengin kevyen liikenteen alikulkukäytävässä. Tilanne päättyi siihen, että Mikael ammuttiin kuoliaaksi, kertoo SVT Nyheter 11.4. julkaisemassaan artikkelissa.

Vain muutaman sadan metrin päässä rikospaikalta sijaitsee uimahalli, jonne Mikael ja hänen poikansa olivat matkalla. SVT:n tietojen mukaan nuorisojengi huuteli heille jotain, kun he pyöräilivät alikulkusillan ohi ja Mikael kääntyi takaisin nuhtelemaan huutelijoita.

Jengin käyttäytymiseen puuttunutta Mikaelia ammuttiin ja hän kuoli tapahtumapaikalla. Poika soitti hälytyskeskukseen, kertoo SVT.

– Kaikki tapaamamme poliisit kysyvät, onko hänellä yhteyttä rikollisuuteen. Vastaus on ehdottomasti ei. Hän oli täysin syytön. Ainoa asia joka hänelle oli tärkeä, oli hänen poikansa, uhrin lanko Elias sanoo SVT:lle.

SVT:n tietojen mukaan Mikael oli aiemmin ollut yhteydessä poliisiin ja sanonut olevansa huolissaan nuorisorikollisuudesta Skärholmenissa.

– Veljeni oli henkilö, joka aina käski nuoria lopettamaan jengitouhunsa, eikä hän halunnut  poikansa kasvavan rikollisessa ympäristössä. Tämä oli nyt siitä seuraus, sanoo Mikaelin sisko SVT:n haastattelussa.

Ketään ei ole pidätetty keskiviikkoiltana tapahtuneen kuolemaan johtaneen ammuskelun jälkeen.

Poliitikot kauhuissaan tapahtuneesta

Skärholmenissa tapahtunut 40-vuotiaan miehen kuolema luoteihin hänen kohtattuaan nuorisojengin, on herättänyt voimakkaita reaktioita poliitikoissa.

Pääministeri Ulf Kristersson (M) kirjoittaa SVT:lle, että hänen ajatuksensa ovat uhrin omaisten luona ja että ihmisten, joilla on pääomaa väkivaltaan, ei pidä antaa pelotella rehellisiä kansalaisia.

– Tämmöinen totaalinen häikäilemättömyys ei lopu ennen kuin olemme pysäyttäneet heidät. Tässä työssä minä ja hallitus panostamme täyden voimamme, ja menemme niin pitkälle kuin on tarpeen estääksemme heitä. Mikään ei ole tärkeämpää kuin hullun väkivallan lopettaminen, pääministeri kirjoittaa.

Iltapäivällä Kristersson ilmoitti vierailevansa Skärholmenissa torstai-iltana.

– Emme koskaan luovuta. Voitamme jengit, hän kirjoittaa.

Sosialidemokraattien puoluejohtaja Magdalena Andersson kirjoittaa X:ssä, että ”raja toisensa jälkeen ylitetään jengiväkivallassa”

”Tieto, joka viittaa siihen, että isä ammuttiin kuoliaaksi, kun hän puhutteli jengiä Skärholmenissa, on kauhea.”

Myös keskustan puoluejohtaja Muharrem Demirok kirjoittaa X:ssä , että ”Skärholmenin tiedot ovat yhteiskunnan kannalta tuhoisia”.

Kristillisdemokraattien puoluejohtaja Ebba Busch kirjoittaa Instagramissa, että: ”Hyödyttömän väkivallan on loputtava. Tämän hallituksen tärkein prioriteetti on turvallisuuden palauttaminen”.

Ruotsidemokraattien puoluejohtaja Jimmie Åkesson kirjoittaa X:ssä, että ”Ruotsin on aika julistaa täysimittainen sota jengejä vastaan tämän tapahtuman jälkeen”.

”Kaksitoistavuotias näkee, että hänen isäänsä ammutaan päähän, koska hän vastustaa riehuvaa jengiä. Poliittisesti minä ja ruotsidemokraatit olemme valmiita tekemään melkein kaikkemme, jotta Skärholmenin tapahtumat eivät toistu”.

Tapaus puhuttaa Ruotsissa kansalaisia laajasti ja SVT Nyheter on tehnyt tapaukseen liittyen useita muitakin artikkeleita.

Kuva uhrista: SVT Nyheter (julkaistu omaisten suostumuksella)

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT