sunnuntai, 26 toukokuun, 2024

Poliisi valvoi näkyvästi HJK:n ensimmäistä kotiottelua – järjestyshäiriöitä ja kiinniottoja

Helsinki. HJK pelasi FC Lahtea vastaan torstaina 11.4.2024 Bolt-areenalla Helsingissä. Poliisi oli varautunut otteluun etukäteen ja valvoi yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Tapahtuman aikana tehtiin useita kiinniottoja.

Poliisi suoritti kiinniottoja jo ennen ottelun alkamista. Otteluun matkalla olleilta kannattajilta löytyi tarkastuksessa välineitä, joiden perusteella on syytä epäillä, että heillä on ollut aikomuksena osallistua tappeluun. Poliisi otti henkilöitä kiinni ottelun ajaksi rikokselta ja häiriöltä suojaamiseksi.

Pelin aikana tapahtui myös järjestyshäiriöitä ja muun muassa stadionin mainosaitoja rikottiin. Lisäksi pelin aikana järjestyksenvalvojia sekä poliisia vastustettiin väkivaltaisesti. Tapahtumista on kirjattu kolme rikosilmoitusta, kertoo poliisi.

Poliisi on tapahtuman aikana ottanut yhteensä 16 henkilöä kiinni.

”Valitettavasti illan aikana tapahtui kannattajien toimesta ylilyöntejä. Jouduimme ottamaan kiinni useita henkilöitä. Helsingin poliisi tulee myös jatkossa valvomaan HJK:n kotiotteluita tehostetusti. Tavoitteemme on, että ottelutapahtumista saadaan karsittua pois aggressiivinen käyttäytyminen ja, että jalkapallo-ottelut ovat kaikille katsojille turvallisia.”, kertoo tapahtuman aikana poliisitoiminnan johtamisesta vastannut ylikomisario Jere Roimu.

Kuvituskuva, ei liity tapaukseen.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT