torstai, 29 helmikuun, 2024

Joulun aika Länsi-Uudellamaalla oli tehtävämäärissä katsottuna rauhallinen

Länsi-Uusimaa. Joulun aika oli Länsi-Uudellamaalla poliisin tehtävämäärien kautta katsottuna suhteellisen rauhallinen. Aivan täysin tunteiden kuumenemiselta ei kuitenkaan vältytty. Poliisilaitoksen viikkotiedote nostaa lisäksi esiin vaaraa aiheuttavan talvisen ilmiön. Mukana on myös muistutus ilotulitteiden turvallisesta käytöstä, tiedottaa poliisi.

Joulun aika sujui Länsi-Uudellamaalla pääosin rauhallisesti, eivätkä tehtävämäärät nousseet tavalliseen viikonloppuun verrattuna. Poliisin näkökulmasta levottominta oli viikonloppuna, kun taas joulupäivä ja tapaninpäivä sujuivat rauhallisemmin. Tehtävät painottuivat koteihin. Myös muutamia julkisilla paikoilla liikkuneita vahvasti humaltuneita henkilöitä päätyi päivittäin poliisin haltuun. Liikenteessä vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin, vaikka poliisi tapasikin useita kiireisiä ja myös ilman valoja ajaneita kuljettajia.

Ajoneuvot vaurioituivat sillalta heitettyjen lumipaakkujen vuoksi

Poliisi tutkii vahingontekoina ja osin myös vaaran aiheuttamisena tapauksia, joissa erilaiset ajoneuvot ovat kärsineet vaurioita, kun niihin on osunut sillalta heitetty iso lumipaakku Espoossa.
Poliisin tietoon tulleet tapaukset keskittyvät Nöykkiön lähistölle. Jopa noin 40 senttimetriä leveästä lumipaakusta ovat saaneet osansa niin yksityishenkilön henkilöauto kuin joukkoliikenteen bussi.

Silminnäkijöiden mukaan ajotien ylittävällä sillalla on molemmissa tapauksissa nähty yksi tai useampia nuoria.

− On täysin selvää, että tällaiset tilanteet aiheuttavat vaaraa ajoneuvojen kuljettajille. Esimerkiksi bussin kuljettaja sai lumipaakun rikkomasta etulasista haavoja käsiinsä. Henkilövahinkojen lisäksi myös ajoneuvoihin tulee lähes poikkeuksetta vähintään lommoja, kertoo rikosylikonstaapeli Jonnan Arifullen.

Katseet kohdistuvat jo uuteen vuoteen

Joulun jäädessä taakse poliisin katseet kohdistuvat jo uuteen vuoteen. Poliisi saa usein ilotulitteisiin liittyviä tehtäviä jo useita päiviä ennen vuoden vaihtumista, vaikka ilotulitteita saa käyttää vain 31.12. kello 18 ja 1.1. kello 02 välisenä aikana.

− Poliisi muistuttaa, että vain 18 vuotta täyttänyt henkilö saa pitää hallussaan ja käyttää ilotulitteita. Ilotulitteita ei saa myydä, eikä luovuttaa alaikäiselle saati päihtyneelle henkilölle, sanoo komisario Antti Mäki.

Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden vaarantaminen ilotulitteilla tai ilotulitteen varomaton käsittely voivat johtaa rikostutkintaan esimerkiksi järjestysrikkomuksesta tai varomattomasta käsittelystä.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT