torstai, 29 helmikuun, 2024

Poliisikoira Kuhan sankariteko Korpilahdella – lapsen henki pelastui koiran tarkan työskentelyn ansiosta

Korpilahti. Alakouluikäinen lapsi katosi 23.12.23 kello 19 aikaan kotipihaltaan Korpilahdella. Sakeasti pyryttänyt lumi oli peittänyt lapsen jäljet. Omaiset olivat tehneet lähietsintää, mutta katsoivat sitten parhaaksi hälyttää viranomaiset etsintöihin mukaan.

Sisä-Suomen poliisilaitos perusti paikalle tilanneorganisaation, johon liittyi myös koirapartio Jyväskylästä. Kadun päässä oli korkea lumikasa, johon lapset olivat tehneet onkaloita. Ensimmäisellä tarkastuksella poliisikoira Kuha ei tehnyt kasasta havaintoja, mutta myöhemmin illalla kasalle palattuaan alkoi kaivaa sitä vimmatusti ja kateissa ollut lapsi löytyi romahtaneen lumikasan alta.

Lapsen haju oli aikaa myöten ehtinyt tulla pintaan lumen alta. Kun lapsi saatiin lumesta esiin, hän oli aluksi tajuton, mutta alkoi toipua nopeasti ja pystyi ambulanssissa jo puhumaan, kertoo asiasta uutisoinut Poliisikoirayhdistys.

Tarinan onnellinen loppu on monen tekijän summa, mutta keskiössä on kuitenkin hyvin koulutettu poliisikoira ohjaajineen sekä koirapartion sinnikäs perustyö.

Lapsi oli ollut leikkimässä rakentamassaan lumiluolassa kun auran tuoma uusi lumikuorma oli romahduttanut luolan. Lunta oli lapsen päällä 1-1,5 metriä. Lumeen oli kuitenkin onneksi jäänyt pieni ilmatasku, kertoo Poliisikoirayhdistys.

Poliisikoira Kuha. Kuva: Poliisikoirayhdistys.

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT