Norja. Viisi ihmistä on kuollut ja kaksi loukkaantunut sen jälkeen, kun 37-vuotias mies kierteli kaupungilla ampuen ihmisiä jousella Kongsbergissä keskiviikkoiltana. Poliisi ei sulje pois terroriteon mahdollisuutta, kertoo NRK Nyheter.

Keskiviikkoiltana 13.10. hieman klo 8 jälkeen Norjan poliisi hälytettiin Kongsbergiin, joka sijaitsee Oslosta lounaaseen. Poliisin saaman tiedon mukaan epäilty tekijä käveli ympäri kaupungin keskustaa ja ammuskeli vahvalla jousella ihmisiä, myös Coop -myymälän sisällä.

Yksi loukkaantuneista on poliisi, joka oli kaupassa palveluaikansa ulkopuolella. Häntä hoidetaan nyt teho -osastolla vammojensa vuoksi.

Mies pidätettiin klo 18.47 , joten kesti jonkin aikaa ensimmäisen partion saapumisesta paikalle, kunnes hänet saatiin hallintaan, poliisi kertoo lehdistötiedotteessaan.

Pidätettäessä mies vastusti poliisia, joka joutui ampumaan häntä kohti varoituslaukauksia.

– Voin valitettavasti vahvistaa, että viisi ihmistä on kuollut ja kaksi loukkaantunut, sanoi poliisipäällikkö Øyvind Aas lehdistötilaisuudessa juuri ennen keskiyötä.

Poliisi ei tässä vaiheessa anna uhreista tarkempia tietoja.

Yön aikana poliisi julkaisi lehdistötiedotteen,  jonka mukaan pidätetty mies on 37-vuotias Tanskan kansalainen.

Poliisi vahvistaa nämä tiedot pidätetystä, koska sosiaalisessa mediassa on paljon huhuja mahdollisista tekijöistä, joita ei voida yhdistää näihin vakaviin tapahtumiin, poliisi kirjoittaa lausunnossaan.

Pidätetyn puolustusasianajaja Fredrik Neumann ei sano mitään miehen taustasta. Yhteydestä Tanskaan hän sanoo, että äiti on tanskalainen, mutta hän on epävarma siitä, onko mies asunut Tanskassa kuinka kauan.

– Tapahtumien kulun perusteella on luonnollista arvioida, onko kyseessä terroriteko. Pidätettyä ei ole kuulusteltu, joten on liian aikaista sanoa mitään motivaatioon liittyvää, Aas sanoo tiedotusvälineille.

Kuva: NRK Nyheter.

Aiheeseen liittyen