Ruotsi. Miestä ammuttiin keskiviikkoiltana Helsingborgissa lähellä Fältarpsvägenin metroa, kertovat SVT NYheter ja Aftonbladet.

Hälytys ampumisesta tuli torstaiyönä hieman ennen kello 01.00 lehdet kertovat.

– Loukkaantunut on 20-vuotias mies ja hänellä on hengenvaarallisia vammoja, sanoo Evelina Olsson, poliisin tiedottaja Etelä-alueella.

Aftonbladetin tietojen mukaan miestä ammuttiin useita kertoja.

Poliisi luonnehtii tapausta murhayritykseksi, mutta tällä hetkellä ketään ei teosta epäillä tai ole pidätetty.

***

Kello 01 tapahtui myös räjähdys Helsingborgissa kaupungin keskustassa sijaitsevan yökerhon ulkopuolella. Rakennus vaurioitui etuoven kohdalta ikkunat särkyivät vastapäätä sijaitsevasta talostakin.

Ei ole tietoa, että kukaan olisi loukkaantunut räjähdyksessä. Poliisi on eristänyt alueen ja kansallinen pommiryhmä tutkinut paikan. Vielä on epäselvää, onko räjäytyksen ja Närlundan ampumisen välillä yhteys, lehdet toteavat.

– Näitä tapahtumia tutkitaan nyt erikseen. Mutta emme tietenkään sulje pois sitäkään mahdollisuutta, että niillä voi olla jotain tekemistä keskenään, sanoo poliisin tiedottaja Evelina Olsson.

Räjähdystä tutkitaan yleisenä tuhotyönä.

Norra Ljunggatanilla sijaitsevan kerrostalon vieressä tapahtui myös 2. syyskuuta voimakas räjähdys. Kukaan ei silloinkaan loukkaantunut, mutta noin viisitoista ikkunaa särkyi ja yksi portti tuhoutui, kertoo SVT.

Kuvat: Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen