lauantai, 20 heinäkuun, 2024

Kaakkois-Suomen poliisi takavarikoi erittäin vaarallista huumausainetta

Kouvola. Poliisi takavarikoi toukokuun lopulla Kouvolasta suuren erän huumausainetabletteja. Rikosteknisen laboratorion tutkimuksissa paljastui, että tabletit ovat erittäin vaarallista metonitatseenia. Metonitatseeni on erittäin vaarallinen synteettinen opioidi, kertoo poliisi.

-Yksikin metonitatseeni-tabletti voi johtaa käyttäjän kuolemaan. Huumausaineiden ostaja ei voi koskaan varmuudella tietää onko huumausaine sitä, mitä myyjä väittää sen olevan. Poliisin tiedossa ei ole, että metonitatseeni olisi aiheuttanut huumekuolemia Kaakkois-Suomen alueella, kertoo rikoskomisario Lauri Ristola.

Poliisi varoittaa huumausaineiden käyttäjiä tästä vaarallisesta huumausaineesta. Tabletit olivat lääketablettien näköisiä, ja ne oli pakattu Oxymorphone 40 mg lääkepurkkiin. Niitä saatetaankin siksi kaupata katukaupassa Oxymorphone-tabletteina.

Kaakkois-Suomen ja Itä-Suomen poliisilaitokset varoittivat huumausaineesta viime vuoden marraskuussa julkaistuissa tiedotteissa. Tuolloin aineen epäiltiin aiheuttaneen useita kuolemia Kuopion alueella. Myös Helsingin poliisilaitos on tiedottanut takavarikoiduista metonitatseenia sisältäneistä tableteista.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT