keskiviikko, 6 joulukuun, 2023

Kaasuputken ja tietoliikennekaapelin vaurioitumisen tutkinta on edennyt viikonlopun aikana

Keskusrikospoliisi on jatkanut kaasuputken ja tietoliikennekaapelin vaurioitumiseen johtaneiden tapahtumien tutkintaa viikonlopun ajan. Tutkintalinjoja on edelleen useita, ja niitä kaikkia edistetään rinnan, kertoo KRP.

Yhtenä tutkintalinjana poliisi on selvittänyt tapahtuma-aikaan paikalla olleet alukset, ja tutkii näiden toimintaa alueella.

– Tutkinnassa on edelleen meneillään hyvin aktiivinen vaihe, ja asioita tapahtuu monella rintamalla samanaikaisesti, kuvaa tutkinnan yleisjohtaja, rikosylikomisario Risto Lohi.

– Jo nyt tapahtuneesta on kertynyt hyvin laaja tietoaineisto, jota analysoidaan kaiken aikaa, Lohi kertoo.

Poliisi on maanantaina jatkanut viranomaisyhteistyössä valmisteluja alueen tarkemman teknisen tutkinnan toteuttamiseksi, mutta sääolosuhteiden vuoksi kaikkia toimenpiteitä ei ole vielä päästy suorittamaan. Tutkittavan alue on laaja, ja viranomaistoiminta alueella jatkuu toistaiseksi.

Viime viikolla käynnistettyä kansainvälistä yhteistyötä on tehty laajasti eri valtioiden viranomaisten kanssa ja kotimaassa viranomaisyhteistyö esimerkiksi Rajavartiolaitoksen kanssa on tiivistynyt entisestään.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT