lauantai, 9 joulukuun, 2023

Ruotsissa 16-vuotias poika vangittiin kolmesta jengikonfliktiin liittyvästä murhasta

Ruotsi. Viime torstaina, vähän ennen kello yhtä yöllä, pienen lapsen isä ammuttiin kuoliaaksi Telefonplanin kodissaan Etelä-Tukholmassa. Ja perjantai-iltana, vähän yli päivää myöhemmin, kaksi naista ammuttiin kuoliaaksi Tullingessa Botkyrkan kunnassa Tukholman eteläpuolella. Teoista epäilty 16-vuotias poika on nyt vangittu.

Vangittu16-vuotias on kotoisin Linköpingistä, mutta oli paennut HVB-kodista Västmanlandissa. Häntä epäillään todennäköisin syin murhasta ja törkeästä aserikoksesta Tullingessa sekä murhasta, kahdesta murhan yrityksestä ja törkeästä aserikoksesta Västbergassa, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Maanantai-iltapäivänä 16.10. istunto pidettiin poikkeuksellisesti suljettujen ovien takana Södertörnin käräjäoikeuden turvahuoneessa. Ja hieman yli 40 minuutin kuluttua tuomioistuin ilmoitti, että poika oli vangittu kolmesta murhasta epäiltynä.

Onko sinulla koskaan ollut tapausta, jossa niin nuorta henkilöä epäillään kolmesta murhasta jotka on lisäksi tehty vuorokauden sisällä, kysyy Aftonbladet?

– Ei, minulla ei ole. Se on meillekin epätavallista ja tietysti myös stressaavaa, piirisyyttäjä Mats Ihlbom sanoo lehdelle.

Hallinto-oikeuden asiakirjoista ilmenee, että poika on ollut mukana rikollisissa ympäristöissä useita vuosia. Hän esiintyy esimerkiksi yli 20 poliisin epäilemässä  rikoksessa, mutta alle 15 vuotiaana häntä ei voitu tuomita. Rikoslista sisältää muun muassa ryöstöjä, pahoinpitelyjä, laittomia uhkauksia ja väärinkäytöksiä  oikeudenkäynneissä.

Aiemmin tänä vuonna hänet kuitenkin tuomittiin lievistä huumausainerikoksista. 16-vuotias kiistää syytteet.

Kuvituskuva.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT