maanantai, 15 huhtikuun, 2024

Kahdelle irakilaismiehelle yli 4 vuotta vankeutta huumausainerikoksesta

Kemi-Tornio. Kaksi irakilaista miestä tuomittiin yli neljäksi vuodeksi vankeuteen Kemi-Tornion käräjäoikeudessa törkeistä huumausainerikoksista.

Oikeus tuomitsi 33-vuotiaan Star Maghdid Mustafan 4 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta ja 25-vuotiaan Goran Sherzad Mohammadin 4 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta.

Kotietsinnässä poliisi löysi suuren erän erilaisia huumeita. Pelkästään asunnosta löytyneen amfetamiinin katukauppa-arvo on vähintään 72 000 euroa. Miehet välittivät huumeita Torniossa muun muassa ravintoloiden läheisyydessä.

Käräjäoikeuden mielestä miesten levittämä huumausaine on ollut erittäin vaarallista ja sen määrä on ollut suuri. Huumausaineiden laatuja määrä huomioon ottaen tekoa on kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä.

Toinen vankeustuomion saaneista miehistä tuomittiin kesäkuussa 2013 Rovaniemen hovioikeudessa tapon yrityksestä, moottorikulkuneuvon käyttö varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta viiden vuoden vankeusrangaistukseen. Lapin poliisilaitos teki tämän jälkeen  rikosperusteisen maastakarkottamisesityksen, jonka maahanmuuttovirasto hylkäsi.

 

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT