sunnuntai, 3 joulukuun, 2023

Kahta ihmistä ammuttiin kodissaan Tullingessa – paikalla myös lapsia

Ruotsi. Tukholman eteläpuolella Tullingessa sijaitsevassa omakotitalossa on ammuttu useita laukauksia sisätiloissa. Kahden ihmisen kerrotaan saaneen osumia. Myös Enskedessä asuntoon on ammuttu useita laukauksia, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Tullingessa Poliisi hälytettiin paikalle 13.10  klo 01.25. Paikalla poliisi saattoi todeta, että kyseessä oli vakava tapaus, jossa kahta ihmistä oli ammuttu. Talossa oli myös muita ihmisiä ampumisen tapahtuessa.

– Kyllä, paikalla oli lapsia, jotka ovat fyysisesti vahingoittumattomia, eivätkä ole enää paikalla. Olemme varmistaneet, että heistä pidetään huolta, Daniel Wikdahl Tukholman poliisista sanoo SVT:lle.

Ammuttujen loukkaantumistilasta poliisi ei tässä vaiheessa anna tietoa.

– En voi kommentoida heidän loukkaantumistilaansa, Daniel Wikdahl sanoo lehdille.

Poliisi tutkii, onko tapauksella yhteyttä meneillään olevaan väkivallan aaltoon.

– On liian aikaista sanoa siitä mitään, mutta näillä nykyisin tapahtuvilla vakavilla rikoksilla on yleensä yhteys,  Daniel Wikdahl toteaa.

Päivitys uutiseen 13.10. kello 9.30.

Myöhemmin perjantaiaamuna 13.10. poliisi vahvisti, että ammuskelussa kuoli kaksi naista. Lisäksi yksi aikuinen ja kolme lasta olivat paikalla talossa, he ovat fyysisesti vahingoittumattomia, kertoo SVT.

SVT:n tietojen mukaan rikos kohdistui Zero-verkkoon yhteydessä olevan henkilön omaisiin. Verkosto, joka sisäisessä konfliktissa on valinnut Ismail Abdon puolen. Talon asukkaat eivät ole poliisin näkemyksen mukaan rikollisia. 

Alueella on meneillään suuri poliisioperaatio.

Kuva: SVT Nyheter.

***

Laukauksia Enskedessä

Poliisi sai perjantaiaamuna 13.10. kello 05.00 ilmoituksen, että Enskedessä sijaitsevaan asuntoon oli ammuttu useita laukauksia.

– Asunnossa oli tuolloin viisi ihmistä, mutta olemme voineet todeta, että kaikki ovat vahingoittumattomia, kertoo poliisin tiedottaja Daniel Wikdahl SVT:lle.

Alle tunti ampumisen jälkeen poliisi pysäytti auton Huddingevägenillä ja otti yhden henkilön kiinni, kertoo Aftonbladet.

Aftonbladetin tietojen mukaan pidätyksellä on linkkejä Tullingen ampumiseen.

– Kaksi ihmistä on pidätetty, mutta mistä heitä epäillään tai mihin tapahtumaan pidätys liittyy, siitä en voi kommentoida mitään, Daniel Wikdahl sanoo lehdelle.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT