keskiviikko, 6 joulukuun, 2023

Avunpyyntöhuijaus: auttajaa huijataan nostamaan rahaa näyttämällä valheellinen tilisiirto

Itä-Suomi. Poliisille on tullut useita rikosilmoituksia, missä tekotapa on seuraava: Kansalaiselle tulee henkilö/henkilöt kertomaan, ettei heillä ole pankkikorttia mukana ja tarvitsevat rahaa, koska heillä on joku kiireellinen siirtymä tai muu ongelma. Tämän jälkeen kansalaiselle kerrotaan, että kansalaisen tilille siirretään rahaa, minkä kansalainen sitten nostaa omalta tililtään. Tilisiirto näytetään tekijöiden puhelimesta, mikä on todellisuudessa huijaussivusto ja tilisiirtoa ei ikinä tehdä. Näin ollen kansalainen nostaa omalta tililtään omia varojaan, saamatta ikinä tekijöiltä rahaa takaisin, varoittaa Itä-Suomen poliisi.

Usein kansalainen on vakuuttunut tekijöiden hädästä ja sen vuoksi toimii edellä mainitulla tavalla. Tekijöille tulee usein kova kiire rahojen noston jälkeen eikä kansalainen siinä vaiheessa osaa ottaa tuntomerkkejä ylös tekijästä/tekijöistä tai ajoneuvosta millä he liikkuvat.

Poliisi muistuttaa, että liikkeellä on useita huijaus keinoja ja rikolliset keksivät koko ajan uusia saadakseen huijattu rahaa itselleen. Yhtenä tekotapana on tankkausasemilla samantyyppinen huijaus kuin edellä mainittu rahannosto.

Poliisi kehottaa ihmisiä ottamaan yhteyttä poliisiin välittömästi, kun kyseisiä tapahtumia ilmenee, jotta poliisi pääsisi heti tekijöiden jäljille ja saisi tekijät edesvastuuseen teoistaan.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT