sunnuntai, 21 huhtikuun, 2024

Kaikki Rajavartiolaitoksen lehdet luettavissa nyt verkossa – ei vaadi kirjautumista

Rajavartiosto. Rajaturvallisuuden erikoislehti Rajamme Vartijat on llmestynyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1934 lähtien. Lehdet on tallennettu Kansalliskirjaston digitaaliseen arkistoon, joka on avattu yleisölle juhlavuoden kunniaksi, tiedottaa Rajavartiolaitos.

​​Rajamme Vartijat -lehti ​täyttää tänä vuonna 90 vuotta.​

Tämän linkin kautta löytyvät lehdet Rajajääkäri, Rajamme vartija ja Rajamme vartijat​, joita voi lukea ilman kirjautumista digi.kansalliskirjasto.fi-palvelussa.

Palvelussa voi tehdä hakuja lehtien sisältöihin kirjoittamalla hakusanan riville ”Hae sivujen tekstisisällöstä”. Rivin perässä olevasta kysymysmerkistä (”Näytä hakuopasteet”) saa näkyviin hakuvinkkejä.

Sisältöjä voi myös hakea tietyltä aikaväliltä. Palvelun ohjevideo löytyy Youtubesta: Digin peruskäyttöohjeet – Kansalliskirjasto.

Digi.kansalliskirjasto.fi-palvelussa voi etsiä yksittäisiä artikkeleita lehdistä. Niteen osilla saa esimerkiksi yhdestä lehtinimekkeestä hyvän yleiskatsauksen lehden sisällöstä. Hakuvinkkejä löytyy Youtube-videolta: Vinkkejä digin hakutoiminnon käyttöön – Kansalliskirjasto.

Uusimmat Rajamme Vartijat -lehdet on julkaistu saavutettavassa muodossa Rajamedian sivuilla: Rajamme Vartijat | Rajamedia.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT