Ruotsi. Kaikki yhdeksän ihmistä, joita epäillään ampumisesta Flemingsbergissä, on vapautettu.  Syyttäjänvirasto ilmoitti eilen asiasta lehdistötiedotteessaan uutistoimisto TT:lle.

Epäilyt heitä kohtaan ovat silti edelleen voimassa, painottaa SVT Nyheter, jonka uutisen perusteella tämä artikkeli on laadittu.

Kyseiset henkilöt pidätettiin sunnuntaina epäiltyinä kohtuullisen vakavien ruumiinvammojen ja törkeän aserikoksen aiheuttamisesta. Kaikki yhdeksän vapautettiin tiistaina.

– He ovat edelleen epäiltyjä, mutta arvioin, että tutkinnassa tällä hetkellä ilmennyt ei riitä pidätykseen. Siksi kaikki pidätetyt on vapautettu, kertoo Södertörnin syyttäjänviraston apulaissyyttäjä Stefan Creutz lehdistötiedotteessaan.

– Esitutkinta jatkuu täydellä voimalla. Kyseessä on erittäin vakava rikos, ja me panostamme huomattavia resursseja sen tutkimiseen, hän sanoo.

Stefan Creutz kertoo uutistoimisto TT:lle, että epäillyt ovat 17–29-vuotiaita ja heidän joukossaan olevilla henkilöillä on linkkejä alueen rikollisverkostoihin. Kaikki kieltävät rikoksen.

Se, että heidät on nyt vapautettu, ei vaikuta syyttäjän mukaan jatkotutkimuksiin.

– Tutkintaan ei vaikuta se, pidätetäänkö heidät vai ei. Jatkamme työskentelyä samalla tehokkuudella ja resursseilla. Olen päättäväinen ja melko vakuuttunut siitä, että tämä asia ratkaistaan, hän vakuuttaa TT:lle.

Aiheeseen liittyen